Οικονομολόγος ESM: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα στα δικά μας δάνεια προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Οικονομολόγος ESM: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα στα δικά μας δάνεια προς την Ελλάδα

Οικονομολόγος του ESM για το «κούρεμα» δανείων τους (Φωτογραφία: AP Photo/Dimitri Messinis)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο «κουρέματος» των δανείων που χορήγησε στην Ελλάδα ο ESM απέκλεισε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Μηχανισμού Στήριξης, Ρολφ Στράους.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Tiroler Tageszeitung, ερωτηθείς για ενδεχόμενο «κούρεμα» δήλωσε: «Οχι, δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει κούρεμα για δάνεια του ESM. Υποθέτουμε ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει πλήρως τα δάνειά της, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών επιτοκίων. Δεν χρηματοδοτούμε το αδύνατο, αλλά το εφικτό. Η Ελλάδα επωφελείται από την αναβολή κατάθεσης τόκων και χρεολυσίων για τα επόμενα χρόνια. Χάρη στις μεταρρυθμίσεις, η χώρα έχει καταφέρει τώρα να επανεκκινήσει την οικονομία».

Οπως αναφέρει, ο ESM μπορεί να εκδίδει μακροπρόθεσμα δάνεια με επιτόκιο περίπου 1%. Για την Ελλάδα, για παράδειγμα, αυτό μεταφράζεται σε εξοικονόμηση τόκων σχεδόν 12 δισ. ευρώ ή 6,7% της οικονομικής παραγωγής της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ESM δάνεια Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ