Νέος ιός, έχει γίνει μάστιγα για 600.000 υπολογιστές Mac - iefimerida.gr

Νέος ιός, έχει γίνει μάστιγα για 600.000 υπολογιστές Mac

Mac
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποτίθεται πως τα Mac δεν «καταλαβαίνουν τίποτα» από ιούς και αυτό έλεγαν πολλοί πως είναι το συγκριτικό τους πλεονέκτημα συγκριτικά με τους άλλους υπολογιστές. Έλα όμως που οι καιροί άλλαξαν, και τελικά τα Mac, βρήκαν και αυτά τον ιό τους...

Πρόκειται για τον ιό Flashback ο οποίος έχει μολύνει περισσότερους από 600.000 Mac σε όλον τον κόσμο. Είναι κακόβουλο λογισμικό που είχε ανακαλυφθεί τον Σεπτέμβριο, και το οποίο μεταμφιέζεται σε εγκαταστάτη Adobe Flash Player. Μάλιστα τουλάχιστον 274 από αυτούς βρίσκονται στο Cupertino. Την έδρα της Apple δηλαδή.

Ο OSX / Flashback.C απενεργοποιεί το auto-updater στοιχείο του XProtect, πράγμα που σημαίνει ότι το ενσωματωμένο anti-malware του συστήματος παύει να ελέγχει για ενημερώσεις. Αυτό κατ' επέκταση εκθέτει τον υπολογιστή σας σε κίνδυνο, καθώς θα είναι ανυπεράσπιστος σε κάποιο μελλοντικό κακόβουλο πρόγραμμα.

Η F-Secure παρέχει οδηγίες για την αφαίρεση του OSX / Flashback.C σε περίπτωση που το σύστημά σας έχει ήδη προσβληθεί.

Επίσης η Apple έχει ήδη κυκλοφορήσει patch που λύνουν το πρόβλημα αλλά μόνο για Mac OS X 10.6 και OS X Lion.

Να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να εγκαθιστάτε ενημερώσεις μόνο από αξιόπιστες πηγές, με καλύτερη την ίδια την ιστοσελίδα της Adobe.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ