Τέλος η πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, από τους φαρμακοποιούς, αν δεν εξοφληθούν άμεσα - iefimerida.gr

Τέλος η πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, από τους φαρμακοποιούς, αν δεν εξοφληθούν άμεσα

Τέλος η πίστωση στον ΕΟΠΥΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους καθώς φαρμακοποιοί Αθηνών και Πειραία, δεν χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει, εάν δεν εξοφληθούν άμεσα οι οφειλές που έχουν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο πλαίσιο της σημερινής τους 24ωρης απεργίας, σε Αθήνα και Πειραιά, οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την άμεση εξόφληση 100 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν συνταγές, από το 2011, ασφαλισμένων των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και δεν χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, αλλά και άλλων ταμείων όπως του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, του Οίκου Ναύτου, της Εμπορικής Τράπεζας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠYΥ Γεράσιμος Βουδούρης, διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι έχουν υπογραφεί ήδη τα εντάλματα πληρωμών και αύριο θα καταβληθούν 28.000.000 ευρώ, ενώ μέχρι τη μεγάλη Πέμπτη θα έχουν μπει στα ταμεία άλλα 48.000.000 ευρώ που θα αφορούν παλιές οφειλές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ