Ο Ερντογάν δεν θα πάει στη γαμήλια δεξίωση του Σρέντερ –Τον εμπόδισε η Μέρκελ; - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν δεν θα πάει στη γαμήλια δεξίωση του Σρέντερ –Τον εμπόδισε η Μέρκελ;

O Γκέρχαρντ Σρέντερ και η πέμπτη σύζυγός του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν ήθελε να παρευρεθεί στη σημερινή γαμήλια δεξίωση του Γκέρχαρντ Σρέντερ στο Βερολίνο, αλλά του άναψε «κόκκινο» η γερμανική κυβέρνηση, αναφέρει η Bild.

Διπλωματικοί κύκλοι ανέφεραν στην εφημερίδα ότι «κατέστη σαφές στον Ερντογάν, στη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ, ότι θα ήταν καλύτερα να μην μετάσχει στη γαμήλια δεξίωση. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αναταραχές, του είπε η γερμανική κυβέρνηση».

Στη θέση του θα πάει, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του Σοσιαλδημοκράτη πρώην καγκελάριου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο 74χρονος Γκέρχαρντ Σρέντερ παντρεύτηκε σύμφωνα με ρεπορτάζ νοτιοκορεατικών ΜΜΕ στις 2 Μαϊου την κατά 25 χρόνια νεώτερή του μεταφράστρια Κιμ Σο-Γεόν, στη Σεούλ. Και τώρα ετοιμάζεται να γιορτάσει τον πέμπτο γάμο του επί γερμανικού εδάφους , στο πολυτελές ξενοδοχείο Adlon του Βερολίνου.

Γύρω στα 150 άτομα περιλαμβάνει η λίστα των προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησής του, ο frontman των Scorpions, Κλάους Μάινε και επιχειρηματίες. Απών όμως θα είναι ο φίλος του, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανέφεραν από το περιβάλλον του Σρέντερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ