Τον κρατούσαν όμηρο για 2,5 μήνες χωρίς να τον ταΐζουν! - iefimerida.gr

Τον κρατούσαν όμηρο για 2,5 μήνες χωρίς να τον ταΐζουν!

Αστυνομία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα απίστευτο περιστατικό απαγωγής εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία. Μία ομάδα Πακιστανών είχαν απαγάγει για δύο μήνες έναν ομοεθνή τους ζητώντας λύτρα από την οικογένειά του, όμως για όλο αυτό το χρονικό διάστημα τον άφησαν χωρίς φαγητό με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασιτία.

Η σπείρα εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Ασφάλειας Αττικής και μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας άνδρας, ωστόσο είχε ανατριχιαστική κατάληξη για το 17χρονο θύμα, το οποίο και οι απαγωγείς εγκατέλειψαν νεκρό σε ένα παγκάκι στους αγίους Αναργύρους.

Η απαγωγή του 17χρονου διαπράχθηκε περί τα τέλη Οκτωβρίου του 2010 και διήρκησε έως την 9-1-2011, όταν βρέθηκε, νεκρός, ο ανήλικος, από συγγενείς του που διαμένουν στην Ελλάδα. Όπως προέκυψε ιατροδικαστικά, ήταν υποσιτισμένος, αφού οι δράστες, για να εκβιάζουν τους συγγενείς του στο Πακιστάν, δεν του έδιναν τροφή.

Ο 24χρονος Πακιστανός, που συνελήφθη, είναι αυτός που διαπραγματευόταν με τους συγγενείς του απαχθέντος την καταβολή των λύτρων για την απελευθέρωσή του και επιπλέον φρουρούσε τον 17χρονο, στο διάστημα της κράτησής του. Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι δράστες μετέφεραν τον 17χρονο, μαζί με άλλους παράνομους μετανάστες από το Πακιστάν, στην Ελλάδα και τον κρατούσαν παράνομα, απαιτώντας από τους συγγενείς του να τους καταβάλουν το ποσό των 5.500 ευρώ, για να τον απελευθερώσουν. Οι συγγενείς του θύματος κατέβαλαν το ποσό, όμως οι δράστες συνέχιζαν να τον κρατούν, απαιτώντας και άλλα χρήματα.

Τις βραδινές ώρες της 9ης Ιανουαρίου του 2011, οι δράστες επικοινώνησαν με τους συγγενείς του απαχθέντα για να τον παραλάβουν από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων, όπου και τον βρήκαν σε ένα παγκάκι, νεκρό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να συλληφθούν οι συνεργοί του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ