Σόιμπλε: «Οι Έλληνες ρίχνουν τις ευθύνες τους σε τρίτους» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Οι Έλληνες ρίχνουν τις ευθύνες τους σε τρίτους»

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως οι Ελληνες προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες που έχουν για την κατάσταση της οικονομίας τους, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας έχουν διαταραχθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης χρέους και του τρόπου με τον οποίο την αντιμετωπίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Βερολίνο. Η συγκεκριμένη συνέντευξη θα μεταδοθεί στις ΗΠΑ στις 8 Απριλίου, ωστόσο έχει ήδη αρχίσει να συζητιέται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Πρόκειται για την επιτυχημένη εκπομπή του CBS, «60 Minutes», στην οποία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έγινε για μία ώρα φιλοξενούμενος του δημοσιογράφου Στηβ Κροφτ. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός, είναι μία φυσιολογική αντίδραση κάποιος να ψάχνει τρίτους να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες, και αυτό ακριβώς είναι που κάνουν οι Ελληνες. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Γερμανία έχει μετατραπεί στον αποδιοπομπαίο τράγο της Ελλάδας.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε πως «Οι Ελληνες ζούσαν επί μακρόν πέρα από τις δυνατότητές τους. Τώρα καλούνται να υποστούν θυσίες, να πληρώσουν αυξημένους φόρους, να κλείσουν υπηρεσίες και οργανισμούς, να πληρώνονται με μισθούς μειωμένους έως και κατά 20%. Το πρόγραμμα σταθεροποίησης προβλέπει ακόμα και την απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων. Η Γερμανία είναι αυτή που συντονίζει τις προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας. Είναι αυτή που «τρέχει» το πρόγραμμα. Συνεπώς είναι λογικό οι Έλληνες πολίτες να θεωρούν τους Γερμανούς υπεύθυνους για τα δεινά που περνάνε τώρα...».

Στην συνέντευξη που θα διανθιστεί οπτικά με εικόνες από τις αντιδράσεις των Ελλήνων κατά των Γερμανών γίνεται αναφορά ακόμα και στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που φέρεται να ζητά η χώρα μας από τη Γερμανία. Στην ερώτηση σχετικά με το αίτημα των Ελλήνων για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Σόιμπλε είπε πως «είναι όλα θέμα πολιτικής».

Επίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές πως μια αποτυχία στην ελληνική διάσωση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο και την προσπάθεια σταθεροποίησης της αμερικανικής οικονομίας.

Δείτε απόσπασμα από την συντέτευξη στα αγγλικά, εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ