Απίθανος Φίλης: Η Παπακώστα δυναμώνει την κυβερνητική πλειοψηφία! - iefimerida.gr

Απίθανος Φίλης: Η Παπακώστα δυναμώνει την κυβερνητική πλειοψηφία!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tη δική του εκδοχή για την είσοδο της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ο οποίος επέμεινε στα περί παραδιοίκησης στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας στον RealFM την παρουσία της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση είπε μεταξύ άλλων ότι «δυναμώνει την κυβερνητική πλειοψηφία».

Παρατήρησε, δε, ότι με τον τελευταίο ανασχηματισμό έγινε «πιο ισχυρή η συνιστώσα των ΑΝΕΛ».

Μιλώντας για τις συντάξεις ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «θα ψηφίσουμε τον Δεκέμβριο» για να μην περικοπούν «αλλά δεν θέλουμε να το ψηφίσουμε με όρους σύγκρουσης».

Επέμεινε στα περί «απαξίωσης» της ΕΡΤ για την οποία είπε ότι «αντιμετωπίζεται με μέτρα συνολικής αναβάθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Όσο για την αντίδραση του Νίκου Παππά στις αναφορές του κ. Φίλη για τα περί παραδιοίκησης στην ΕΡΤ σχολίασε «ε, καλά, απάντησε. Όλοι απαντούν, Δημοκρατία έχουμε».
Αναγκαστική και συγκυριακή η συνεργασία με Καμμένο

«Η κυβερνητική συνεργασία με τον κ. Καμμένο είναι μία αναγκαστική, συγκυριακή συνεργασία και όχι στρατηγική επιλογή. Αφορά την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τα μνημόνια αλλά και με τη διαφθορά στη χώρα μας και τώρα που βγαίνουμε από τον κύκλο των καταναγκαστικών δανειακών συμβάσεων, προφανές είναι ότι θα αναζητηθούν άλλα πεδία συμφωνιών και συμπράξεων» είπε ο κ. Φίλης για να προσθέσει:

«Το εάν ο κ. Καμμένος θελήσει ή όχι να συμμετάσχει σε αυτή τη συζήτηση είναι θέμα ανοιχτό. Προφανώς με τη σημερινή φυσιογνωμία των ΑΝΕΛ κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολη μία σύμπραξη, αλλά όλα στην πολιτική είναι ρευστά» σημείωσε ο κ. Φίλης αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση.

Σημείωσε ακόμη πως «είναι προφανές ότι το δίλημμα των μελλοντικών κυβερνητικών συνεργασιών είναι ένα δίλημμα το οποίο αφορά άλλα κόμματα και όχι τον ΣΥΡΙZA. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής, προγραμματικές συγκλήσεις και παίρνει την πρωτοβουλία αυτή… Η κ. Παπακώστα είναι μία ιδιαίτερη ευαισθησία που η συμμετοχή της στην κυβέρνηση δυναμώνει την κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι μία κίνηση πολιτική… Δεν χαλάει το προφίλ η κ. Παπακώστα. Στον ανασχηματισμό είναι πιο ισχυρή η συνιστώσα των ΑΝΕΛ με την ευρεία έννοια, αλλά αυτό έχει να κάνει με τη συγκυρία δεν έχει να κάνει με στρατηγική επιλογή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φιλης παπακωστα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ