Το σχολείο που θέλεις: Μια νέα σχολική χρονιά, δύο σχολεία σαν καινούργια - iefimerida.gr

Το σχολείο που θέλεις: Μια νέα σχολική χρονιά, δύο σχολεία σαν καινούργια

Χάρη στην πρωτοβουλία της Coca Cola ανακαινίστηκαν δύο σχολεία της Θεσσαλονίκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ακόμη μια χρονιά η Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποίησε το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις» στη Θεσσαλονίκη, γεμίζοντας με χαρά και θετική διάθεση εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Φέτος, μάλιστα, ανακαινίζοντας δύο σχολεία! Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία η οποία έχει προσφέρει έμπρακτα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται εδώ και 7 χρόνια σε συνεργασία με τους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, με στόχο να προσφέρει ένα αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον στους μαθητές. Ένα περιβάλλον πιο όμορφο, φιλικό και ασφαλές, όπου οι μαθητές θα περνάνε ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες τους. Ένα σχολείο που θα αγαπήσουν! Ένα σχολείο που θέλουν!

Μέσα από μία διαδικασία ψηφοφορίας, κάθε χρόνο ανακαινίζεται το σχολείο εκείνο που έρχεται πρώτο σε ψήφους. Και κάπως έτσι «Το Σχολείο που θέλεις» γίνεται πραγματικότητα μέσα σε ένα καλοκαίρι!

Φέτος, οι 698 μαθητές του Πειραματικού Σχολειού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά σε έναν καινούργιο, ανανεωμένο χώρο. Το ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έργο του αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, αναδείχθηκε πρώτο στη φετινή ψηφοφορία του Προγράμματος «Το Σχολείο που Θέλεις», συγκεντρώνοντας συνολικά 24.496 ψήφους.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η Coca-Cola Τρία Έψιλον προχώρησε στην ανακαίνιση του σχολείου πραγματοποιώντας συνολικά 48 επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Ανακαινισμένες αίθουσες, πρόσοψη, καινούρια παγκάκια και ανανεωμένο γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ είναι μόνο μερικές από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο σχολεία.

Στην ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους και των δυο σχολείων και να δει από κοντά το αποτέλεσμα: «Για μια ακόμη χρονιά η Coca-Cola Τρία Έψιλον μας βοήθησε να αναβαθμίσουμε τις εκπαιδευτικές μας εγκαταστάσεις, αναλαμβάνοντας να ανακαινίσει πλήρως αυτή τη φορά δύο σχολικά κτίρια του δήμου μας. Ελπίζω οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να απολαύσουν, αλλά και να περιφρουρήσουν το νέο τους σχολικό περιβάλλον κι εύχομαι η εταιρεία να συνεχίσει να είναι πολύτιμος αρωγός των προσπαθειών μας και στο μέλλον».

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη βελτίωση σχολικών υποδομών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα καταστήματα λιανικής Μασούτης ένωσαν και φέτος τις δυνάμεις τους με την Coca-Cola Τρία Έψιλον για να αλλάξουν τον μικρόκοσμο μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μεγάλο δίκτυο των καταστημάτων λιανικής Μασούτης λειτούργησε ως σημείο ενημέρωσης, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να ψηφίσουν το σχολείο που εκείνοι θέλουν να δουν να ανακαινίζεται και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσφέρουν στους μαθητές «Το Σχολείο που Θέλουν».

Ο Σταμάτης Δαυίδ, Marketing Manager της Δ. Μασούτης Α.Ε. δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προστέθηκε ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα ευθύνης απέναντι στην νέα γενεά της πόλης μας από την υποδειγματική αυτή συνεργασία της Δ. Μασούτης Α.Ε. και της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ελπίζουμε ότι η κοινή αυτή δράση θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και στα επόμενα χρόνια».

16 σχολεία και πάνω από 5.000 χαμόγελα μαθητών και εκπαιδευτικών και μία επένδυση που ξεπερνά τα 1,6 εκ. ευρώ είναι ο απολογισμός του προγράμματος «Το Σχολείο που Θέλεις», μέχρι σήμερα.

O Αλέξανδρος Παπαδάκης, External & Community Affairs Manager της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Επτά χρόνια τώρα, τοπική αυτοδιοίκηση, γονείς, μαθητές και κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αγκαλιάζουν το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις» και διεκδικούν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο σχολικό περιβάλλον. Ο δικός μας ρόλος στην Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι να διασφαλίζουμε ότι η προσπάθειά τους θα πιάνει τόπο, παραδίδοντας το νικητήριο σχολείο πλήρως ανανεωμένο στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ