Το φαινόμενο selfie-θάνατος -Από το 2011, 259 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους για μία φωτογραφία - iefimerida.gr

Το φαινόμενο selfie-θάνατος -Από το 2011, 259 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους για μία φωτογραφία

Αν και εντυπωσιακές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κυνήγι της τέλειας και πιο μοναδικής φωτογραφίας, η φρενίτιδα των selfies έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 250 άτομα σε όλον τον κόσμο τα τελευταία 6 χρόνια.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το ινδικό Ινστιτούτο Ιατρικών επιστημών, οι οποίοι συγκέντρωσαν στοιχεία από ειδήσεις για θανάτους από selfie από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2017.

Οι περισσότεροι θάνατοι λόγω selfies συνέβησαν σε Ινδία, Ρωσία, ΗΠΑ και Πακιστάν. 72% των θυμάτων ήταν άνδρες κάτω των 30 ετών και αυτό επειδή είναι πιο ριψοκίνδυνοι.

Αν και οι γυναίκες τραβούν περισσότερες selfies, οι άνδρες είναι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω στις φωτογραφίες τους, για παράδειγμα, να βγάλουν μια selfie στην άκρη ενός γκρεμού).

Οι πιο συνήθεις αιτίες θανάτου από selfie είναι ο πνιγμός, συγκρούσεις με οχήματα, πτώσεις, φωτιές – ακόμα και από επιθέσεις από άγρια ζώα.

Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά, καθώς δεν καταγράφονται όλοι οι θάνατοι από selfies (συνήθως προσάπτονται σε άλλες αιτίες, όπως σε τροχαία δυστυχήματα) ούτε καλύπτονται πάντα από τα μέσα ενημέρωσης.

Η έρευνα καταλήγει ότι: «Νέοι και τουρίστες αισθάνονται την ανάγκη να ξεχωρίσουν, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λαμβάνοντας likes και σχόλια ως ανταμοιβή. Δεν είναι επικίνδυνες οι selfies καθεαυτές, αλλά η ανθρώπινη συμπεριφορά που τις συνοδεύει».

Οι ερευνητές προτείνουν να απαγορευθούν οι selfies σε τουριστικά αξιοθέατα, όπως οι κορυφές βουνών, οι γέφυρες και τα ψηλά κτίρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ selfie θάνατοι έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ