Εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης [βίντεο] - iefimerida.gr

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης [βίντεο]

Φωτογραφία: Flash News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκδήλωση για τα 50χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης πραγματοποιήθηκε χθες στο Κολυμπάρι Χανίων.. Στο πλευρό του έργου της και των δράσεων της δήλωσαν πως βρίσκονται ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε το διάλογο των πολιτισμών για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο και αν δεν το κατανοήσουμε αυτό και δεν το πράξουμε θα είναι αργά για την ανθρωπότητα. Αυτό η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης το έχει καταλάβει και το υπηρετεί για αυτό και εγώ προσωπικά, θα βρίσκομαι δίπλα της στο μετερίζι της και συμπαραστάτης της», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του.

Ο κ. Παυλόπουλος, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ιεραρχών της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, των Αρχιεπισκόπων Αλβανίας και Κύπρου, ιεραρχών ξένων δογμάτων, του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων από όλη την Κρήτη, εξήρε το έργο που για 50 χρόνια διακονεί η Ο.Α.Κ αλλά και τις δράσεις της που όπως ανέφερε, υπηρετεί και υπερασπίζεται με παρρησία την Ορθόδοξη Πίστη και το λόγο της αλήθειας.

Τη στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου επιβεβαίωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προς όλους όσους εργάζονται με ζήλο στην ΟΑΚ. «Με τη βοήθεια του θεού, στους καιρούς με τις μεγάλες ή τις μικρές προκλήσεις, πορευόμαστε με ειρήνη και αγάπη με πραότητα, μένοντας πιστοί στην κρίση αλλά και την διακονία όλων», Το Πατριαρχείο όπως ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης φέρει ακέραια την ευθύνη να διατηρηθούν όλα σε μία τάξη, ώστε να μην μετατραπεί η εκκλησία σε ένα συντεχνιακό μόρφωμα που θα εξυπηρετεί και θα προωθεί ίδια συμφέροντα, «… που δεν θα είναι πάντοτε ακραιφνώς εκκλησιαστικής φύσης και επίσης το Οικουμενικό Πατριαρχείο οφείλει να διασφαλίζει την ενότητα ώστε να μπορέσει να μεταφέρει την αλήθεια», είπε.

Η Περιφέρεια Κρήτης πέρα από τη συνεχή ενίσχυση στις δράσεις και το έργο της Ακαδημίας, θα χρηματοδοτήσει το έργο της ανακαίνισης της παλιάς πτέρυγας της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το Βήμα της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια της Ακαδημίας. «Θα ανταποκριθούμε στο αίτημα κι όπως με τις υπηρεσίες μας βοηθήσαμε για τη μελέτη έτσι και θα χρηματοδοτήσουμε το έργο ανακαίνισης και παρακαλούμε Παναγιότατε να έρθετε να το εγκαινιάσετε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης ανταποκρινόμενος στο αίτημα για αναβάθμιση των παλαιών υποδομών του Ιδρύματος. Σχετικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο κ. Αρναουτάκης είπε πως: «Προσβλέπουμε στην πνευματική δύναμη του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, το οποίο ακόμη και σε πιο χαλεπούς καιρούς, υπήρξε φάρος ελπίδας και στήριγμα του γένους, διασώζοντας μαζί με την πίστη και την ελληνική γλώσσα και την ξεχωριστή πολιτισμική μας ταυτότητα». Επισήμανε επίσης πως η Ακαδημία προάγει το εκκλησιαστικό φρόνημα, καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της εκκλησίας και της Ορθοδοξίας γενικότερα δεδομένου ότι συνυπάρχει η επιστημονική μόρφωση και ο ιεροπρεπής βίος, ενώ προάγεται η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Απευθυνόμενος στους Ιεράρχες αλλά και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο περιφερειάρχης Κρήτης τους είπε ότι γνωρίζουν καλά πως η κοινωνία βρίσκεται σε σύγχυση αφού βιώνει έντονα το αίσθημα της ανασφάλειας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. «Η ορθόδοξη εκκλησία έχει τη δύναμη όμως να προσφέρει διέξοδο όπως έχει αποδειχτεί από την μακραίωνη πορεία της. Μπορεί να πλησιάσει το σύγχρονο άνθρωπο να του προσφέρει κοινωνία σχέσεων, με αγάπη ταπεινοφροσύνη και σεβασμό προς την ταυτότητα του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο προσβλέπουμε όλοι σε πρωτοβουλίες της ορθοδόξου εκκλησίας που ανά τους αιώνες έχει προσφορά μεγάλη».

Η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης τίμησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με την ύψιστη τιμή για την προσφορά του και τη στήριξη του με το Σταυρό της Ακαδημίας και με έναν κλάδο Ελαίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ