The Trump Prophecy: Ταινία υποστηρίζει ότι η εκλογή του Τραμπ ήταν έργο Θεού - iefimerida.gr

The Trump Prophecy: Ταινία υποστηρίζει ότι η εκλογή του Τραμπ ήταν έργο Θεού

Ο Τραμπ είναι ο... εκλεκτός του Θεού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απροσδόκητη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016 ήταν έργο Θεού, ο οποίος τον επέλεξε για να αποκαταστήσει τις ηθικές αξίες των ΗΠΑ.

Αυτό υποστηρίζει η ταινία «The Trump Prophecy», που έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ την Τρίτη. Το φιλμ διηγείται την ιστορία του Μαρκ Τέιλορ, στο βιβλίο του οποίου είναι βασισμένη.

Ο πρώην πυροσβέστης από το Ορλάντο αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το σώμα επειδή έπασχε από διαταραχή μετατραυματικού στρες. Ενώ τον βασάνιζαν εφιάλτες με τέρατα και φλόγες της κόλασης, ο Τέιλορ έλαβε ένα μήνυμα από τον Θεό τον Απρίλιο του 2011, ενώ έκανε ζάπινγκ στην τηλεόραση. Οταν σταμάτησε σε μία συνέντευξη του Τραμπ, άκουσε τον Θεό να του λέει «Ακούς τη φωνή του επόμενου προέδρου».

Ο Τέιλορ έχει κάνει κι άλλες «προφητείες», ανάμεσά τους ότι ο Τραμπ θα εκτίσει δύο προεδρικές θητείες και πως στις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου μήνα θα υπάρξει ένα «κόκκινο τσουνάμι» που θα ενισχύσει τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο. Επίσης, ο Μπαράκ Ομπάμα θα κατηγορηθεί για προδοσία και ο Τραμπ θα δώσει εντολή για τη σύλληψη «χιλιάδων διεφθαρμένων αξιωματούχων, πολλοί από τους οποίους είναι μέλη τεράστιας σατανικής σπείρας παιδοφιλίας». Ακόμη, σύμφωνα με τις προφητείες του Τέιλορ, ο Τραμπ θα πιέσει για την αποκάλυψη της θεραπείας για τον καρκίνο και το Αλτσχάιμερ, που αποκρύπτει η φαρμακευτική βιομηχανία.

Η ταινία προβάλλεται σε περίπου 1.200 κινηματογράφους στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα και μπορεί να επαναληφθούν οι προβολές αν υπάρξει ζήτηση. Ομως, οι άδειες αίθουσες στο Λίντσμπουργκ της Βιρτζίνια- συντηρητική ευαγγελική πόλη- δείχνουν ότι αυτό μπορεί να μη χρειαστεί, σχολιάζει ο Guardian.

Πάντως, αρκετοί από αυτούς που παρακολούθησαν την ταινία ήταν ενθουσιασμένοι. «Ο Θεός σίγουρα χρησιμοποιεί τον Τραμπ για να αποκαταστήσει την Αμερική», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα η Κάθι Ρόμπινσον. «Υποστηρίζει τον απλό άνθρωπο και προστατεύει τις ελευθερίας μας. Είναι ένας καλός άνθρωπος, όχι τέλειος, αλλά κανένας από εμάς δεν είναι», συμπλήρωσε.

Εντυπωσιασμένος ήταν και ο Νταγκ Μπάρινγκερ. Παραδέχθηκε ότι είχε τις αμφιβολίες του για τον Τραμπ, μέχρι το βράδυ των εκλογών. «Ομως, όσα έχω δει να κάνει από τότε με έκαναν να πιστέψω ότι μπορεί να είναι όργανο του Θεού», δήλωσε.

Καμία αμφιβολία δεν έχει η Τζέιν Γκίλιγκαν. «Ο Τραμπ είναι το θέλημα του Θεού, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το εξηγήσω. Προσευχόμουν για εκείνο στην προεκλογική καμπάνια. Ξέρω ότι ο Θεός τον μεγάλωσε για αυτή τη στιγμή στη χώρα μας», δήλωσε.

Η ταινία κόστισε 2 εκατ. λίρες και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της ReelWorks Studios, της κινηματογραφικής σχολής του Liberty University και ενός ευαγγγελικού χριστιανικού ινστιτούτου στο Λίντμπουργκ. Περισσότεροι από 50 φοιτητές και 9 μέλη του διδακτικού προσωπικού ενεπλάκησαν στην παραγωγή.

Ομως, κάποιοι φοιτητές είχαν ενστάσεις για θεολογικούς λόγους και συγκέντρωναν διαδικτυακά υπογραφές για να μην προχωρήσει. Η ένστασή τους ήταν ότι ο Μαρκ Τέιλορ ισχυρίζεται ότι έλαβε μηνύματα απευθείας από τον Θεό, που δεν ευθυγραμμίζονται με το μήνυμα της Βίβλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ The Trump Prophecy Ντόναλντ Τραμπ ταινία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ