Με μεγάλη επιτυχία προβλήθηκε η συμπαραγωγή της Nova, «Kαζαντζάκης» στην UNESCO στο Παρίσι [εικόνες] - iefimerida.gr

Με μεγάλη επιτυχία προβλήθηκε η συμπαραγωγή της Nova, «Kαζαντζάκης» στην UNESCO στο Παρίσι [εικόνες]

Με μεγάλη επιτυχία προβλήθηκε η συμπαραγωγή της Nova
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλη μία επιτυχημένη προβολή της συμπαραγωγής της Nova, «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στην UNESCO στο Παρίσι.

Μετά την επιτυχημένη προβολή της ταινίας στο New York Institute of Technology, στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από τον θάνατο του κορυφαίου συγγραφέα και στοχαστή, πέρσι τον Δεκέμβριο, η αίθουσα εκδηλώσεων της UNESCO στο Παρίσι γέμισε με εκατοντάδες θεατές από όλα τα μέρη του κόσμου που ήθελαν να γίνουν κοινωνοί του μεγάλου έργου του Έλληνα Κρήτα συγγραφέα Νίκου Καζαντάκη, έτσι όπως αποδόθηκε κινηματογραφικά από τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Στην προβολή της ταινίας η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, παρευρέθηκαν ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής μαζί με τους πρωταγωνιστές της ταινίας, η παραγωγός της ταινίας Ελένη Σμαραγδή και ο Γάλλος συμπαραγωγός Vincent Michaud. Μετά το τέλος της προβολής, τόσο οι συντελεστές της ταινίας, όσο και η παραγωγός και ο συμπαραγωγός παρέμειναν αμήχανοι πάνω στη σκηνή μπροστά στα χειροκροτήματα των θεατών και τα «μπράβο» που γέμιζαν την αίθουσα, ενώ στη συνέχεια εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη απήχηση που είχε η ταινία στο Παρίσι.

Με μεγάλη επιτυχία προβλήθηκε η συμπαραγωγή της Nova, «Kαζαντζάκης» στην UNESCO στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Καζαντζάκης είχε εργαστεί για ένα διάστημα στην UNESCO στο Παρίσι ως λογοτεχνικός σύμβουλος με αποστολή την προώθηση μεταφράσεων παγκόσμιων κλασσικών λογοτεχνικών έργων προς γεφύρωση των πολιτισμών στην Ανατολή και την Δύση.

Το σενάριο της ταινίας, βασίζεται στο βιβλίο του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο». Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη ενσαρκώνει ο συγκλονιστικός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ενώ η εξαιρετική Μαρίνα Καλογήρου υποδύεται τη σύντροφό του Ελένη. Ο Στάθης Ψάλτης δίνει μία συγκλονιστική ερμηνεία με το ρόλο του Ηγούμενου της Μονής Σινά, αποτυπώνοντας στην ταινία το τελευταίο καλλιτεχνικό του ίχνος. Ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του. Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Alexandros Kollatos, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, το Δρ. Χαϊλάγιερ ο Adrian Frieling, στο ρόλο του Δρ. Στέκελ, ο Νίκος Μαρινάκος, ενώ στο ρόλο του Γιώργη Ζορμπά είναι ο καταπληκτικός Θοδωρής Αθερίδης. Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής είναι ο Νίκος Καζαντζάκης σε μικρή ηλικία, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε ώριμη ηλικία.

Με μεγάλη επιτυχία προβλήθηκε η συμπαραγωγή της Nova, «Kαζαντζάκης» στην UNESCO στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η ταινία «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» θα μεταδοθεί αποκλειστικά και σε Α’ τηλεοπτική προβολή από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova. Με την μεγάλη ταινία του Έλληνα δημιουργού Γιάννη Σμαραγδή, «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», η Nova, μετράει περισσότερες από 140 συμπαραγωγές κινηματογραφικών ταινιών ενώ συνεχίζει να στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο έχοντας επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε εγχώριες παραγωγές!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Nova Παρίσι UNESCO
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ