Μεϊμαράκης – Μουρούτης, γαλάζιο δίδυμο εναντίον Καμμένου - iefimerida.gr

Μεϊμαράκης – Μουρούτης, γαλάζιο δίδυμο εναντίον Καμμένου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ανάγκες του «διμέτωπου αγώνα» που ήδη γίνεται ... τριμέτωπος, φέρνουν πάλι τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στις προεκλογικές επάλξεις.

Η Νέα Δημοκρατία στρέφει πλέον τα πυρά της σε τρεις κατευθύνσεις: Στο ΠΑΣΟΚ, στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του κ. Πάνου Καμμένου, αλλά και στην Αριστερά, η οποία πλέον αντιμετωπίζει το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά ως εχθρική, «μνημονιακή δύναμη». Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς «μοιράζει την τράπουλα» με τρόπο που λαμβάνει υπόψη αυτήν την ... πολλαπλή υποχρέωση.

Την πολεμική σε βάρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του κ. Πάνου Καμμένου την αναλαμβάνει και ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πέραν του αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος κ. Γιώργου Μουρούτη ο οποίος έχει ήδη αναπτύξει σχετική «δράση». Ο κ. Γιάννης Μιχελάκης συνεχίζει να πρωτοστατεί στην επικοινωνιακή μάχη εναντίον του ΠΑΣΟΚ.

Απολύτως φυσιολογική φαντάζει η «κάθοδος» του κ. Μεϊμαράκη στην επιχείρηση περιορισμού της απήχησης που έχει το κόμμα Καμμένου στην κοινωνική και εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Ο μεν πρώην υπουργός διαθέτει διεισδυτικότητα στο κεντροδεξιό «ακροατήριο», η δε Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα «αφαίμαξης», καθώς οι δημοσκοπήσεις πιστοποιούν ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» αποσπούν πολλούς τέως ψηφοφόρους της και νυν δυσαρεστημένους από την υπερψήφιση του δεύτερου Μνημονίου.

Ήδη πάντως ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε ένα δείγμα της ρητορικής που θα επιστρατεύσει εναντίον των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων: «Αυτοί που λένε να μην πληρωθεί ένα κομμάτι του χρέους, να μην πάρουν στις εκλογές 10%. Να πάρουν 50% και μετά να πάνε στη Μέρκελ να πουν γιατί δεν πληρώνουν».

Επαρκεί αυτού του είδους ο «διαχειριστικός ορθολογισμός» για να σταματήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας να ... λοξοκοιτάζει προς το κόμμα Καμμένου; Αν όχι, τότε μια άλλη – συμπληρωματική- επιλογή της ηγεσίας του κόμματος είναι να απευθύνεται στο θυμικό του κόσμου της κεντροδεξιάς, ενεργοποιώντας τα ιστορικά, «αντι- αριστερά» του αντανακλαστικά.

Σχετικό δείγμα γραφής – στο Facebook- έδωσε ήδη ο κ. Γ. Μουρούτης, αξιοποιώντας το γεγονός ότι ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε πως υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με τον ΣΥΡΙΖΑ – φυσικά σε αντι- μνημονιακή βάση. Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έγραψε ότι όσοι προσχώρησαν στο κόμμα Καμμένου γίνονται «ουρά του Παπαδημούλη, του Βούτση, όσων εκλιπαρούσαν για συνεργασία με τους άθεους, όσους ζητούν κατάργηση των θρησκευτικών και των παρελάσεων».

Εν κατακλείδι, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει να πετύχει μια διπλή ταύτιση: Πλάι στο "τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος» που διαπνέει το λόγο του κ Μιχελάκη, το άτυπο «Τι Καμμένος, τι Αριστερά». Οι δυο αυτές «ταυτίσεις» ίσως να μπορούν να θεωρηθούν και ... πολιτικοί απόγονοι του σλόγκαν «ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ- είσαστε στο ίδιο μπλοκ», όπως φώναζαν οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '80...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ