Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους - iefimerida.gr

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους

Τοξότης /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να πεις ψέματα παρά την αλήθεια. Όλοι ψεύδονται, ακόμη και οι πιο ειλικρινείς.

Λέμε ψέματα για να είμαστε ευγενικοί, ψέματα για να προκαλέσουμε προβλήματα, και λέμε ψέματα γιατί δεν θέλουμε να ξέρουμε την αλήθεια. Μερικές φορές έχουμε καλούς λόγους (ή τουλάχιστον έτσι λέμε στον εαυτό μας), και άλλες λέμε ψέματα επειδή φαίνεται πιο εύκολο.

Για τα ζώδια – ψεύτες, ο τύπος των ψεμάτων που λένε μπορεί να έχει να κάνει με ψυχολογικούς λόγους, συναισθηματικούς ή απλώς αποτελούν μέρος της προσωπικότητάς τους.

Ας δούμε όμως τι ψέματα λέει το κάθε ζώδιο:

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους | iefimerida.gr 0


Ο Κριός θα πει ψέματα όταν έχει αναλάβει πάρα πολλά επειδή δεν θέλει να απογοητεύσει κάποιον. Λένε ψέματα για τα κίνητρά τους σχετικά με το γιατί κάνουν κάποια πράγματα και θα πουν ψέματα πως έχουν ψάξει και σκεφτεί κάτι προτού το κάνουν. Τείνουν να είναι παρορμητικοί και δεν έχουν την υπομονή ή την πειθαρχία να περιμένουν προτού προχωρήσουν.

Ο Κριός θέλει να θεωρείται γνώστης, επομένως μπορεί να πει ψέματα πως ξέρει κάτι ενώ στην πραγματικότητα δεν το ξέρει. Θα πουν ψέματα πως δεν χρειάζονται βοήθεια με ένα έργο ή μια εργασία επειδή δεν θέλουν να τους θεωρούν ανίκανους.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους | iefimerida.gr 1


Οι Ταύροι θα πουν ψέματα στον εαυτό τους για κάτι που τους κάνει συναισθηματικούς, λέγοντας στον εαυτό τους πως δεν τους νοιάζει. Επίσης λένε ψέματα πως δεν ζηλεύουν ενώ πιθανότατα κυριεύονται από ζήλια και θα πουν ψέματα ακόμη και για την τεμπελιά τους, επειδή κανείς δεν θέλει να ξέρει ότι δεν δούλεψαν αρκετά.

Ο Ταύρος θα πει επίσης ψέματα όταν έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα και θέλει να είναι επιεικής με τον εαυτό του. Γιατί, θέλουν να αγοράσουν ένα καλό κρασί μόνο για τον εαυτό τους.

Δίδυμος (21 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους | iefimerida.gr 2


Οι Δίδυμοι τείνουν να ψεύδονται για τον εαυτό τους ότι είναι σε θέση να ολοκληρώσουν ένα έργο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Δεδομένου ότι συχνά καθυστερούν , λένε ψέματα για τους λόγους που τους οδήγησαν στην καθυστέρηση και θα ορκιστούν ότι συνήθως δεν αργούν, κάτι που είναι και πάλι ψέμα.

Οι Δίδυμοι δεν κρατούν πάντα τον λόγο τους και λένε ψέματα για το πόσο επιμελείς είναι προκειμένου να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Μερικές φορές μπορεί να πουν ψέματα όταν λένε μια ιστορία για κάποιον – όχι ένα κακό ψέμα, αλλά κάτι για να νοστιμίσουν την ιστορία.

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους | iefimerida.gr 3


Οι Καρκίνοι θέλουν να προσποιούνται πως είναι πιο ανεξάρτητοι από ό,τι είναι πραγματικά και θα πουν ψέματα για το πόσο προσκολλημένοι μπορούν να είναι. Θα πουν ψέματα για τα συναισθήματά τους και θα προσπαθήσουν να δείξουν πως είναι περισσότερο αισιόδοξοι από ότι πραγματικά αισθάνονται.

Αν πληγωθούν από κάτι που έχουν κάνει, θα πουν ψέματα στον εαυτό τους πως έφταιγε κάποιος άλλος και πως ο Καρκίνος ενήργησε με έναν ώριμο και λογικό τρόπο. Εάν ένας Καρκίνος είναι θυμωμένος μαζί σας κι εσείς προσπαθήσετε να τον παρηγορήσετε, θα σας πουν ψέματα πως δεν είναι θυμωμένοι μαζί σας.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους | iefimerida.gr 4


Ο Λέων μπορεί να πει ψέματα για να προχωρήσει, αλλά στο μυαλό του, αυτά είναι μικρά, αθώα ψέματα και δεν μετράνε. Εάν ένας Λέων έχει υποστεί μια προηγούμενη αδικία, μπορεί να πει ψέματα πως την έχει ξεπεράσει ενώ αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Μπορεί να λένε ψέματα για το πόσο θέλουν να είναι στο κέντρο της προσοχής, αλλά όταν τελικά το κάνουν, κανείς δεν τους πιστεύει. Ο Λέων μερικές φορές, λέει ψέματα για το πόσο σπουδαίος είναι, αλλά αν αναγκαστεί να δείξει την ικανότητά του, συνήθως εκπλήσσεται και ο ίδιος με την επιδεξιότητά του.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους | iefimerida.gr 5


Ο Παρθένος θα πει ψέματα για το πόσο τελειομανής είναι. Θέλει τα πράγματα να είναι τακτοποιημένα, καθαρά και όλα στη θέση τους και μπορεί να πει ψέματα πως δεν τον ενοχλεί όταν κάποιος κάνει κάτι που θα διαταράξει την τάξη και την ασφάλεια.

Δεδομένου ότι ο Παρθένος μισεί να κάνει πράγματα εκτός σχεδίου, μπορεί να πει ψέματα για να μην δείξει πόσο αγχωμένος είναι γι’ αυτό. Κι αυτό είναι κάτι ακόμη για το οποίο ψεύδονται οι Παρθένοι: το πόσο αγχωμένοι είναι. Θεωρούν ότι είναι πάντα σε θέση να κάνουν τα πάντα και καλά, γι’ αυτό και ασκούν μεγάλη πίεση στον εαυτό τους.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους | iefimerida.gr 6


Όταν ο Ζυγός ψεύδεται, μπορεί να ορκιστεί ότι λέει την αλήθεια. Μπορεί να είναι τόσο παθιασμένοι πως δεν ψεύδονται που μπορεί και να τους πιστέψετε.

Λένε ψέματα για να κάνουν τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα, λένε ψέματα αν θέλουν να αποφύγουν τα προβλήματα και λένε ψέματα αν αυτό τους βοηθήσει από το να αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό. Υπάρχουν φορές που ένας Ζυγός μπορεί να «εξωραΐσει» την αλήθεια λέγοντας πως κέρδισαν κάτι ενώ στην πραγματικότητα ήταν απλά ένα πιστοποιητικό συμμετοχής.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους | iefimerida.gr 7


Ο Σκορπιός δεν αντέχει τους ψεύτες, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει από το να ψεύδονται περιστασιακά. Αν κάποιος τους ραγίσει την καρδιά, ο Σκορπιός μπορεί να μην πει την αλήθεια σχετικά με το πόσο καταστροφικός, πόσο εμμονικός και πόσο ψοφάει για εκδίκηση.

Μπορεί να πουν ψέματα αν αυτό τους φέρει πιο κοντά στον στόχο τους να κάνουν κάποιον να πληρώσει επειδή τους πλήγωσε. Θα πουν ψέματα προκειμένου να κάνουν κάτι να φανεί πιο δραματικό. Και μπορεί να πουν ψέματα επειδή νιώθουν μίζεροι.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους | iefimerida.gr 8


Ο Τοξότης θα πει ψέματα αν αυτό τον βοηθήσει να αποφύγει τον πόνο, ειδικά αν ο πόνος αυτός προέρχεται από άσχημες αλήθειες για τον εαυτό τους. Θα πει ψέματα για να είναι διπλωματικός να βεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι θα έχουν καλή άποψη γι’ αυτόν.

Υπάρχουν φορές που ο Τοξότης θα πει ψέματα για το επίπεδο δέσμευσης που έχει ή για το πόσο νοιάζονται. Δεν θέλουν να νιώθουν παγιδευμένοι ή περιορισμένοι, επομένως θα πουν ψέματα για την ελευθερία τους.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους | iefimerida.gr 9


Οι Αιγόκεροι θα πουν ψέματα πως δεν χρειάζονται την βοήθεια κανενός και πως έχουν τα πάντα υπό έλεγχο, ενώ δεν το κάνουν. Θα πουν ψέματα για το πόσο κοινωνικοί είναι, προσποιούμενοι πως θα έβγαιναν έξω κάθε βράδυ αν μπορούσαν, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζονται κάποιο χρόνο για να αποσυμπιεστούν.

Οι Αιγόκεροι θα πουν ψέματα για το πόσο σπουδαίοι είναι στην αυτοεξυπηρέτηση ενώ τείνουν να ξεχνούν πως φροντίζουν τον εαυτό τους επειδή είναι τόσο απασχολημένοι προσπαθώντας να διορθώσουν τα προβλήματα των άλλων. Θα ισχυριστούν πως έχουν την απάντηση, κάτι που δεν ισχύει και θα φτάσουν στα άκρα προσπαθώντας να βρουν την λύση.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους | iefimerida.gr 10


Οι Υδροχόοι θέλουν να προσποιούνται πως ακολουθούν τις τάσεις, αλλά μπορεί να είναι εξίσου εσωστρεφείς όπως και ο καθένας. Θα πουν ψέματα για τα συναισθήματά τους, λέγοντας πως δεν θέλουν να πληγωθούν και θα υποκριθούν πως είναι καλά ενώ είναι λυπημένοι επειδή πιστεύουν ότι δεν πρέπει να δείξουν τα συναισθήματά τους και δεν θέλουν να φανούν ευάλωτοι.

Ο Υδροχόος θα πει ψέματα πως δεν θέλει να προκαλέσει προβλήματα ενώ στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς θέλει να κάνει.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Τι ψέματα λέει κάθε ζώδιο -Και για ποιους λόγους | iefimerida.gr 11


Υπάρχουν φορές που οι Ιχθείς είναι τόσο χαμένοι στον δικό τους φανταστικό κόσμο, που όταν μεταφερθούν στην πραγματικότητα, θα πουν ψέματα για το πού βρίσκονταν. Οι Ιχθύες λένε επίσης ψέματα για το πώς νιώθουν, αλλά κάποια στιγμή αυτά τα συναισθήματα θα εκραγούν.

Θα πουν επίσης ψέματα για να αποφύγουν να κάνουν κάτι που δεν θέλουν, ενώ προκειμένου να μην απογοητεύσουν κάποιον ή να του πουν όχι, θα προτιμήσουν να πουν και πάλι ψέματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ