«Θα συναντηθούμε στ’ όνειρο - Μια ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή» -Βιβλίο για τα παιδιά των φυλακισμένων - iefimerida.gr

«Θα συναντηθούμε στ’ όνειρο - Μια ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή» -Βιβλίο για τα παιδιά των φυλακισμένων

Ενα βιβλίο για τα παιδιά των φυλακισμένων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «Θα συναντηθούμε στ’ όνειρο - Μια ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή» που απευθύνεται σε κρατούμενους γονείς και τα παιδιά τους, θα αρχίσει σύντομα να μοιράζεται στις φυλακές.

Το παραμύθι, εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης/Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, με τη συνδρομή του Εθνικού Τυπογραφείου, και έχει στόχο να μιλήσει για την πραγματικότητα της φυλακής, λύνοντας πολλά ερωτήματα στα παιδιά που μένουν πίσω.

Το βιβλίο είναι δημιούργημα των ίδιων των κρατούμενων, με την «ιδέα» να γεννιείται από μπαμπάδες φυλακισμένους σε Γερμανική φυλακή.

Μ’ αυτό τον τρόπο «δίνεται η ευκαιρία σε γονείς ή σε ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με παιδιά φυλακισμένων να ανοίξουν την κουβέντα, να μιλήσουν και να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη φυλάκιση του πατέρα ή της μητέρας τους», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης, εντάσσοντας το βιβλίο στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλίο φυλακισμένοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ