Εντυπωσιακές εικόνες από υποθαλάσσιο σπήλαιο -Το έψαχναν έξι χρόνια [βίντεο] - iefimerida.gr

Εντυπωσιακές εικόνες από υποθαλάσσιο σπήλαιο -Το έψαχναν έξι χρόνια [βίντεο]

Ο δεύτερος θάλαμος του υποθαλάσσιου σπηλαίου / Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έξι χρόνια έψαχναν οι δύτες του Chania Diving Centre υποθαλάσσιο σπήλαιο στην περιοχή της Σπάθας και τελικά οι κόποι τους ανταμείφθηκαν με ένα πανέμορφο θέαμα.

Η σπηλιά εντοπίστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για την ύπαρξη της στους γεωλογικούς χάρτες της περιοχής.

Έπειτα από μία απαιτητική κατάδυση ανάμεσα σε ένα στενό πέρασμα, οι δύτες κατάφεραν να βρουν το σπήλαιο. Αποτελείται από τρεις θαλάμους με κρυστάλλινα νερά, αψεγάδιαστη άμμο και εντυπωσιακούς σχηματισμούς των βράχων.

Βέβαια, η επίσκεψη σε αυτό δεν είναι ακόμα δυνατή. Ο Νίκος Γιαννουλάκης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Chania Diving Centre, τονίζει: «Πρέπει πρώτα να γίνει εξερεύνηση και χαρτογράφηση. Είναι τελείως ανεξερεύνητο, οπότε θα χρειαστούν έμπειροι δύτες, συντονισμένες προσπάθειες ατόμων που είναι εξειδικευμένοι στην σπηλαιοκατάδυση».

Δείτε το βίντεο:

Mε πληροφορίες από zarpanews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ XANIA υποθαλάσσιο σπήλαιο εύρεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ