Η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ζητά να επιβληθεί δυσμενέστερη ποινή σε πρώην πρόξενο - iefimerida.gr

Η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ζητά να επιβληθεί δυσμενέστερη ποινή σε πρώην πρόξενο

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου -Φωτογραφία: ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύτερη ποινή από αυτήν που επιβλήθηκε στον πρώην γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη ζητεί η γενική επιθεωρήτρια Μάρη Παπασπύρου, με προσφυγή της στο ΣτΕ, κρίνοντας ότι η ποινή του υποβιβασμού κατά δύο βαθμούς, δεν ήταν η αρμόζουσα.

Η κ. Παπασπύρου ζητεί από το ΣτΕ να ελέγξει εάν η ποινή που προσήκει είναι αυτή της οριστικής απόλυσης, ή σε διαφορετική περίπτωση, αυστηρότερη από την αρχικά επιβληθείσα.

Το πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών έκρινε ότι ο ελεγχόμενος έχει τελέσει τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, της ατελούς εκπλήρωσης υπηρεσιακού καθήκοντος και της ασυμβίβαστης με την αξιοπρεπή εκπροσώπηση της χώρας.

Μετά την λήξη της θητείας του εμφανίστηκε έλλειμμα 151.000 τουρκικών λιρών, με τον ίδιο να εξοφλεί μέρος του ποσού, αφήνοντας ωστόσο ένα υπόλοιπο 34.546 λιρών. Ο οικονομικός έλεγχος έδειξε κακοδιαχείριση, όπως αποδοχή μίας δωρεάς από Τούρκο επιχειρηματία χωρίς την τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων και απόκτηση οικονομικού οφέλους κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με την κ. Παπασπύρου, η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν επιεικής, ζητώντας την ακύρωση της πειθαρχικής απόφασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ