Και ο Αλεξάντερ Στουμπ θέλει τη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - iefimerida.gr

Και ο Αλεξάντερ Στουμπ θέλει τη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ο Αλεξάντερ Στουμπ/ Φωτογραφία: AP- Virginia Mayo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει διατελέσει πρωθυπουργός και υπουργός. Τώρα, ο Αλεξάντερ Στουμπ θέλει να διαδεχθεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην προεδρία της Ευρωπαϊκής επιτροπής.

Ο 50χρονος είναι ο δεύτερος που θέλει να είναι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις εκλογές του Μαΐου, μετά τον Μάνφρεντ Βέμπερ. Αλλη μία υποψηφιότητα υπάρχει μέχρι στιγμής για τη θέση του Γιούνκερ, του Σλοβάκου σοσιαλιστή Μάρος Σέφκοβιτς, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα Ενέργειας.

Σε επιστολή του προς τα μέλη του ΕΛΚ, ο Στουμπ αναφέρει ότι είναι ένας «δηλωμένος φιλοευρωπαίος» που αποφάσισε να είναι υποψήφιος για να υπερασπιστεί τις ευρωπαϊκές αξίες και να ωθήσει την Ευρώπη να καλύψει το κενό εξουσίας που έχει δημιουργηθεί από την εθελοντική περιθωριοποίηση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, από την παγκόσμια πολιτική.

Ο Στουμπ έχει διατελέσει πρωθυπουργός της Φινλανδίας, υπήρξε υπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών, ενώ τώρα είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ