Πληρώνουμε έως και 12 λεπτά ακριβότερα το λίτρο για... νοθευμένη καύσιμα - iefimerida.gr

Πληρώνουμε έως και 12 λεπτά ακριβότερα το λίτρο για... νοθευμένη καύσιμα

Οι οδηγοί πληρώνουν πιο ακριβά έως και12 λεπτά το λίτρο για... νοθευμένα καύσιμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο κίνησης εκτιμάται στα 250 με 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη βενζίνη είναι από 50 έως 100 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας η ζημιά στον οδηγό από τις πειραγμένες αντλίες φτάνουν από 6 έως 12 λεπτά το λίτρο.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών προχώρησαν σε απίστευτες καταγγελίες για την ανοχή στο λαθρεμπόριο και τη νοθεία των υγρών καυσίμων ενώ εξέφρασαν και τις έντονες ανησυχίες τους για «παράθυρα» που μπορεί να αφήσει ανοιχτά και να «βοηθήσει» στην παράνομη διακίνηση, το νομοσχέδιο για την εξίσωση των ειδικών φόρων στο πετρέλαιο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ Γιάννης Ψυχογιός σημείωσε ότι «το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο κίνησης εκτιμάται στα 250 με 400 εκατ. ευρώ, ενώ στη βενζίνη είναι από 50 έως 100 εκατ. ευρώ. Η ζημιά στον οδηγό από την... πειραγμένη αντλία είναι από 6 έως 12 λεπτά το λίτρο. Υπάρχει κίνδυνος το νομοσχέδιο να έχει την... τύχη και των άλλων νόμων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ