Παράτησε τον κατά 30 χρόνια μεγαλύτερο Σαουδάραβα πρίγκιπα και παντρεύτηκε έναν κροίσο -Ο γάμος της Αμίρα στο Παρίσι [εικόνες] - iefimerida.gr

Παράτησε τον κατά 30 χρόνια μεγαλύτερο Σαουδάραβα πρίγκιπα και παντρεύτηκε έναν κροίσο -Ο γάμος της Αμίρα στο Παρίσι [εικόνες]

Πριγκίπισσα Αμίρα /Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ να είναι το γεγονός της χρονιάς, ωστόσο άλλος ένας βασιλικός γάμος πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ευρώπη.

Ο λόγος για την πριγκίπισσα Αμίρα Αλ Ταουίλ της Σαουδικής Αραβίας, που παντρεύτηκε τον δισεκατομμυριούχο συμπατριώτη της, Καλίφα μπιν Μπούτι αλ Μουχαϊρι στις 9 Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια μιας διακριτικής αλλά υπερπολυτελούς τελετής στην Πόλη του Φωτός.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ameerah Altaweel (@ameerah__alt) στις 30 Αύγ, 2017 στις 2:39 μμ PDT

Το λαμπερό ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στο Παρίσι


Μεταξύ των καλεσμένων που κατέφθασαν στο Παρίσι για τον πριγκιπικό γάμο ήταν η Όπρα Γουίνφρεϊ και η τηλεπαρουσιάστρια Γκέιλ Κινγκ, που συνέφαγαν με τη σαουδική ελίτ και αρκετούς υπαλλήλους του ΟΗΕ που συνεργάστηκαν με την πριγκίπισσα Αμίρα στις πολυάριθμες φιλανθρωπικές της προσπάθειες τα τελευταία χρόνια.

Αλλά ο γάμος έγινε με ένα ξαφνικό απρόοπτο καθώς μια ανώνυμη πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας, έπεσε θύμα ληστείας από αγνώστους που της έκλεψαν κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ διέμενε στο ξενοδοχείο Ritz το Σαββατοκύριακο που γινόταν ο γάμος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ameerah Altaweel (@ameerah__alt) στις 11 Σεπ, 2017 στις 8:20 μμ PDT

Η υπόθεση εξακολουθεί να διερευνάται, με την κλοπή να δηλώνεται τη Δευτέρα μετά τον γάμο, τρεις ημέρες δηλαδή αφότου εκλάπησαν τα κοσμήματα. Η αστυνομία πάντως δεν βρήκε κανένο ίχνος διάρρηξης στο χρηματοκιβώτιο.

Η 34χρονη νύφη, ήταν παντρεμένη στο παρελθόν με τον πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος ήταν 28 χρόνια μεγαλύτερός της.

Η Αμίρα υπήρξε η τέταρτη σύζυγος του πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ. Παντρεύτηκαν το 2008 αλλά χώρισαν φιλικά το 2013, με το ζευγάρι να μπαίνει στα πρωτοσέλιδα καθώς ήταν από τους λίγους εκλεκτούς καλεσμένους που παρακολούθησαν έναν άλλο βασιλικό γάμο –αυτό του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ είναι ένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας που ξευτιλίστηκαν δημοσίως πριν λίγο καιρό, όταν τον συνέλαβαν μαζί με άλλους δισεκατομμυριούχους και αξιωματούχος και τον φυλάκισαν στο Ritz στο Ριάντ, βάζοντάς τον να κοιμηθεί στρωματσάδα στο πάτωμα. Λέγεται μάλιστα ότι τον είχαν κρεμάσει ανάποδα στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Το προσκλητήριο του γάμου
20 λευκά άλογα περιμέναν τους καλεσμένους για να τους μεταφέρουν στον χώρο της τελετής

Όσον αφορά στον τωρινό γάμο της πριγκίπισσας, οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν γι’ αυτόν στις αρχές του καλοκαιριού, λαμβάνοντας προσκλήσεις πως το ζευγάρι θα παντρευόταν στις 9 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.


Εκείνη την περίοδο δεν έλαβαν περισσότερες πληροφορίες. «Και όπως κάθε παραμύθι, αυτό η πρόσκληση είναι μόνο η αρχή» έγραφε στο κάτω μέρος του προσκλητηρίου. «Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες».

Υπήρχε επίσης ένας στίχος από το μυθιστόρημα «The Truth About Forever» της Σάρα Ντέσεν στο προσκλητήριο. «Δεν υπάρχει ποτέ μια στιγμή ή ένα μέρος για την αληθινή αγάπη. Συμβαίνει τυχαία, με έναν χτύπο της καρδιάς, σε μία μόνο στιγμή».

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την τελετή, κρατήθηκαν ως επτασφράγιστο μυστικό και οι φωτογραφίες απαγορεύτηκαν, αν και μερικές λεπτομέρειες, δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Την νύχτα της τελετής, η Όπρα Γουίνφρεϊ μοιράστηκε μια φωτογραφία της με την Κινγκ να χορεύουν κοντά στον πύργο του Άιφελ. «Ήρθα στο Παρίσι για τον γάμο ενός φίλοι. Αγαπάμε το Παρίσι» έγραψε η Γουίνφρεϊ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Came to Paris for a friend’s wedding. We love Paris!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oprah (@oprah) στις 10 Σεπ, 2018 στις 4:04 πμ PDT


Η Κινγκ πόσταρε ένα παρόμοιο βίντεο από εκείνο το βράδυ, που την δείχνει νωρίτερα εκείνη την ημέρα. «Μόνο τρία κορίτσια που θα ταρακουνήσουν το Παρίσι... στη συνέχεια στο χορευτικό πάρτι ενός φίλου, Σαφώς ο φίλος έχει εξαιρετικό γούστο στα πάρτι» σχολίασε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Just three “girls” heading to shake shack in Paris (hah).. then onto friend’s dance party Clearly our friend has great taste in destination parties

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gayle King (@gayleking) στις 11 Σεπ, 2018 στις 6:39 πμ PDT


Το μέρος στο οποίο αναφερόταν είναι το Château de Vaux-le-Vicomte, μια μπαρόκ γαλλική κατοικία που βρίσκεται περίπου 30 μίλια έξω από το Παρίσι. Είναι ο ίδιος χώρος όπου η Εύα Λονγκόρια παντρεύτηκε τον Τόνι Πάρκερ και ήταν ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε ο ακριβότερος γάμος όταν ο τραπεζίτης του Λονδίνου Αμίτ Μπάντια παντρεύτηκε την Βανίσα Μιτάλ, την κόρη του Ινδού μεγιστάνα χάλυβα Λακσμί Μιτάλ, σε μια τελετή που κόστισε 60 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gayle King (@gayleking) στις 12 Σεπ, 2018 στις 1:03 πμ PDT


Δεν έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες από το εσωτερικό της εκδήλωσης κατά την διάρκεια του γάμου, αλλά το εξωτερικό ήταν αρκετά θεαματικό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yulia Zhukoff (@dgyulia) στις 9 Σεπ, 2018 στις 4:57 πμ PDT

Τα άλογα περιμένουν να μεταφέρους τους καλεσμένους


Ορισμένοι αναβάτες μοιράστηκαν φωτογραφίες από πάνω από 20 λευκά άλογα που ήταν στην σειρά για τους καλεσμένους γύρω από ένα μπλε χαλί.


Το chateau ήταν επίσης κλειστό για το κοινό και στο τέλος της βραδιάς υπήρξε μια θεαματική επίδειξη πυροτεχνημάτων. Πολλοί από τους καλεσμένους που παραβρέθηκαν, σημείωσαν αργότερα πως απαγορεύονταν οι κάμερες και πως έπρεπε να υπογράψουν συμφωνητικά εχεμύθειας προκειμένου να παραβρεθούν στην τελετή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yulia Zhukoff (@dgyulia) στις 9 Σεπ, 2018 στις 12:22 μμ PDT

Οι καλεσμένοι έπρεπε να υπογράψουν έγγραφο εχεμύθειας
Η πριγκίπισσα με τον πρώτο της σύζυγο στον γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ


Ακόμη και ο άνδρας που φωτογράφισε τον γάμο, αποκάλυψε ότι ορκίστηκε μυστικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Και πάλι online μετά από ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο που αφορούσε έναν βασιλικό γάμο στο chateauvly», έγραψε ο Φραν Μπολάνι.


«Τόσο περήφανοι που συμμετείχαμε στην εκπληκτική ομάδα του Adagio Studio και μαντέψτε, συναντήσαμε την Όπρα Γουίνφρεϊ αλά δεν μπορούμε να μοιραστούμε καμία φωτογραφία».

Η πριγκίπισσα Αμίρα ήταν μόλις 18 ετών όταν γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, από τον οποίο πηε συνέντευξη για μια σχολική εργασία.


Μεγάλωσε στο Ριάντ με την μητέρα της και τους παππούδες της αλλά όλα άλλαξαν όταν σε ηλικία 25 ετών, παντρεύτηκε και μπήκε στην βασιλική οικογένεια. Ο πρίγκιπας Αλγουίντ δεν ήταν μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά και ένας από τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με καθαρή αξία άνω των 18 εκατομμυριών δολαρίων. Ως παντρεμένη, η πριγκίπισσα συνέχισε τις σπουδές της παρακολουθώντας το πανεπιστήμιο του Νιου Χέβεν από όπου έλαβε πτυχίο επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, άρχισε να συνεργάζεται στενά με άτομα όπως οι Κλίντον, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας και τα μέλη της βρετανικής μοναρχίας για το βασικό της ζήτημα τις τελευταίες δύο δεκαετίες – την επέκταση των δικαιωμάτων των γυναικών στη Μέση Ανατολή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ameerah Altaweel (@ameerah__alt) στις 28 Αύγ, 2017 στις 3:06 μμ PDT


Όταν η ίδια και ο σύζυγός της χώρισαν το 2013, η πριγκίπισσα Αμίρα δήλωσε ότι ο πρώην της παραμένει ο καλύτερός της φίλος και μέντοράς της ενώ συνέχισε τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες.

Ο πρίγκιπας Αλγουαλίντ συνελήφθη πρόσφατα σε μια υπόθεση κατά της διαφθοράς που εξουσιοδότησε ο ξάδρερφός του και φυλακίστηκε το Rijad Carlton για 83 ημέρες.

Είναι ένα από τα πιο προοδευτικά μέλη της βασιλικής οικογένειας, υποστηρίζοντας πλήρως τα δικαιώματα των γυναικών, ακόμη και παραβιάζοντας τις εντολές της οικογένειάς του, δίνοντας μια επιταγή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων στον Ρούντι Τζουλιάνι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου στην Αμερική.

Τα ξένα μέσα αναφέρουν πως το διαζύφγιο του ζευγαριού προκλήθηκε εν μέρη από τα σχόλια που έγιναν από τον μεγαλύτερο αδερφό του πρίγκιπα, που τον προειδοποίησε να μετριάσει τις εμφανίσεις των συζύγων του διαφορετικά θα υπήρχαν συνέπειες.

Ο νέος σύζυγος της πριγκίπισσας Αμίρα είναι επίσης μέλος του πλούσιου ανώτερου κύκλου της Σαουδικής Αραβίας, και έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Σε ηλικία μόλις 39 ετών, έχει μια περιουσία που φτάνει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει ιδρύσει τον επενδυτικό όμιλο KBBO.

Με τον κατά 28 χρόνια μεγαλύτερό της, πρώην σύζυγό της /Φωτογραφία: ΑΡ
Τους χώριζαν 28 χρόνια έμειναν μαζί οκτώ /Φωτογραφία: ΑΡ
Χώρισαν φιλικά το 2015 και η πριγκίπισσα βρήκε ξανά τον έρωτα /Φωτογραφία: ΑΡ
Στο μεταξύ ο πρίγκιπας έμπλεξε σε απίστευτες περιπέτειες στη χώρα του /Φωτογραφία: Gettey/Ideal images



Φωτογραφίες: AP, Splash, Facebook, Getty/Ideal

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ