Η Πατρινιά των... αιθέρων -Ετρεμε τα αεροπλάνα και κατέληξε να τα... πιλοτάρει με άνεση! [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Πατρινιά των... αιθέρων -Ετρεμε τα αεροπλάνα και κατέληξε να τα... πιλοτάρει με άνεση! [εικόνες]

Η πατρινιά των... αιθέρων/ Φωτογραφία: thebest.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί τη χαρακτηρίζουν «Πατρινιά των αιθέρων», ωστόσο η εντυπωσιακή Σοφία δηλώνει πως ακόμη έχει δρόμο για να μάθει να πιλοτάρει ως έμπειρος επαγγελματίας ένα ελικόπτερο.

Συγκεκριμένα, η Σοφία Στρατουδάκη είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις γυναίκας που, αν και τρέμει τα αεροπλάνα, αποφάσισε να ξεπεράσει τους φόβους της μαθαίνοντας πώς να τα πιλοτάρει.

Πολλοί την χαρακτηρίζουν «Πατρινιά των αιθέρων», ωστόσο η  εντυπωσιακή Σοφία δηλώνει πως ακόμη έχει δρόμο στο να μάθει να πιλοτάρει σαν έμπειρος επαγγελματίας ένα ελικόπτερο.

Σε συνέντευξή της στο thebest.gr εξήγησε πως παρότι έχει κάνει αρκετές πτήσεις με ελαφρό μονοκινητήριο αεροσκάφος, τρέμει τα πολιτικά αεροπλάνα.

Μάλιστα η Σοφία Στρατουδάκη είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις γυναίκας που αν και τρέμει τα αεροπλάνα, αποφάσισε να ξεπεράσει τους φόβους της μαθαίνοντας πως να τα πιλοτάρει.

«Φοβάμαι τα εμπορικά αεροπλάνα γιατί δεν πιλοτάρω εγώ. Εκεί κάθεσαι απλά στην καμπίνα των επιβατών. Ενώ σε ένα ελαφρό ή γενικά σε κάποιο μικρό, έχεις άμεση εικόνα, απόλυτο έλεγχο και γνώση του τι συμβαίνει. Ήδη από την πρώτη φορά που πέταξα ξεπέρασα τους φόβους μου κατά 70%. Πέραν της αμεσότητας, μου εξήγησαν και έμαθα αρκετά πράγματα για το πώς πετάει ένα μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος. Η γνώση είναι τεράστιος παράγοντας», λέει η Σοφία.

Σε συνέντευξη της στο thebest.gr, εξήγησε πως παρ΄όλο που έχει κάνει αρκετές πτήσεις με ελαφρό μονοκινητήριο αεροσκάφος, η ίδια τρέμει τα πολιτικά αεροπλάνα.

Η πρώτη φορά που μπήκε σε αεροσκάφος ήταν σε ένα Piper και μετά την πρώτη της πτήση ένιωσε ανακούφιση, αλλά και ευτυχία.

«Όταν πιλοτάρισα πρώτη φορά, σοκ και δέος! Απερίγραπτο συναίσθημα! Εδώ από μόνο του το να πετάει κάποιος είναι φοβερό. Πόσω μάλλον να οδηγεί το αεροπλάνο. Και όσο το κάνεις, τόσο πωρώνεσαι!», απαντά ενθουσιασμένη.

«Φοβάμαι τα εμπορικά αεροπλάνα γιατί δεν πιλοτάρω εγώ. Εκεί κάθεσαι απλά στην καμπίνα των επιβατών. Ενώ σε ένα ελαφρό ή γενικά σε κάποιο μικρό, έχεις άμεση εικόνα, απόλυτο έλεγχο και γνώση του τι συμβαίνει», εξηγεί η Πατρινιά.

Βέβαια η ίδια παραδέχτηκε πως για να μάθει κανείς να πιλοτάρει κανείς μόνος του ένα ελικόπτερο δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Χρειάζονται πολλές ώρες διαβάσματος και φυσικά αρκετά χρήματα.

«Έχω εφοδιαστεί με εγχειρίδια για εκμάθηση πιλοταρίσματος. Θέλει διάβασμα αρκετό. Όμως όταν κάτι σου αρέσει τίποτα δεν σε σταματά! Το καλύτερο κομπλιμέντο που ακούω τελευταία, και μάλιστα συχνά, από διάφορους φίλους και γνωστούς πιλότους είναι ότι είμαι δυνάμει αεροπόρος ή πιλότος. Μακάρι να τα καταφέρω», εύχεται η Σοφία Στρατουδάκη.

Η πρώτη φορά που μπήκε σε αεροσκάφος, ήταν σε ένα Piper και μετά την πρώτη της πτήση, η ίδια ένιωσε ανακούφιση, αλλά και ευτυχία.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πατρινιά πιλότος αεροσκάφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ