Παπακωνσταντίνου: Συμφωνώ σε συνεργασία με τη ΝΔ μετά τις εκλογές - iefimerida.gr

Παπακωνσταντίνου: Συμφωνώ σε συνεργασία με τη ΝΔ μετά τις εκλογές

Παπακωνστντίνου: Ναι σε συνεργασία με τη ΝΔ μετά τις εκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σε συνέντευξη του στο in.gr υποστήριξε πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα βγάλουν οι κάλπες η συνεργασία και η συναίνεση σε μια σειρά από πολιτικές είναι η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά. Τόνισε μάλιστα πως η επιλογή αυτή είναι μονόδρομος, δηλαδή η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής αν δε θέλει να δει την πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη.

«Παρά τα πυροτεχνήματα και τις κραυγές στο δημόσιο διάλογο, βλέπουμε διαφορετικές και πιο ώριμες συμπεριφορές και στο πολιτικό μας σύστημα. Η σημερινή σύνθεση της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή περισσότερων από ένα κόμματα είναι κάτι πρωτόγνωρο, που επιβάλλεται από την ανάγκη να σταθούμε με ωριμότητα στην ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης, για να πάει μπροστά ο τόπος. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα μικροκομματικά παιχνίδια και να συμφωνήσουμε και να συνεργαστούμε, ώστε στο τέλος αυτής της δύσκολης περιόδου, να έχει μείνει πίσω μια καλύτερη χώρα».

Αναφερόμενος στα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ, τα χαρακτήρισε λογικά, αφού σε αυτή τη χρονική στιγμή αντανακλούν το μέγεθος του πολιτικού κόστους που η παράταξη ανέλαβε με την εφαρμογή του Μνημονίου.

«Τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, σε μεγάλο βαθμό, αντανακλούν το μέγεθος του πολιτικού κόστους που η παράταξή μας ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την χώρα. Ήταν συνειδητή επιλογή η ανάληψη αυτού του κόστους. Ήταν κατά τη γνώμη μου υπεύθυνη πολιτική επιλογή, να μην αφήσουμε την χώρα να καταρρεύσει υπό το βάρος μιας εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και των συσσωρευμένων προβλημάτων που άφησαν πίσω τους προηγούμενες κυβερνήσεις».

Παράλληλα χαρακτηρίζει φυσική εξέλιξη την αποχώρηση ιστορικών φυσιογνωμιών του κόμματος που έκλεισαν τον πολιτικό τους κύκλο. Ενώ αποκάλυψε πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής.

«Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Θέλω να υπερασπιστώ απέναντι στους πολίτες τόσο τις επιλογές και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης τα τελευταία δυόμισι χρόνια -τα καλά μαζί με τα κακά- όσο και την προσωπική μου συμμετοχή σε αυτές. Είναι πολιτική και ηθική μου υποχρέωση. Αλλά και να πω την άποψή μου για την επόμενη μέρα. Η περιφέρεια που θα ήθελα να είμαι υποψήφιος είναι η Αττική».

Μιλώντας για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως έχει μπροστά του ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο και έχει να κάνει με τον επαναπροσδιορισμό και την ανανέωση της βάσης του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του. Η συσπείρωση της βάσης είναι σίγουρα ένας στόχος, όμως και ο επαναπροσδιορισμός και η ανανέωση της βάσης πρέπει να μας απασχολήσουν. Τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά την ίδρυση του κόμματος είναι σήμερα εργαζόμενοι, επαγγελματίες, έχουν οικογένειες, αλλάζουν την κοινωνία. Πρέπει να μπορούμε να μιλάμε και σε αυτούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ