Ουζουνίδης: «Πρέπει να νικήσουμε την Μπενφίκα, αν θέλουμε να ελπίζουμε» - iefimerida.gr

Ουζουνίδης: «Πρέπει να νικήσουμε την Μπενφίκα, αν θέλουμε να ελπίζουμε»

Ουζουνίδης και Σιμόες /Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νίκη είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ στον αγώνα της Τρίτης (22:00) με τη Μπενφίκα, για τη 2η ημέρα του Champions League.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης για ακόμα μία φορά ήταν κατηγορηματικός, οριοθετώντας τον στόχο της ομάδας του αύριο στο ΟΑΚΑ, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης

-Σε ένα κακό πρώτο 45λεπτο στην Ολλανδία η ΑΕΚ έχασε το ματς. Είναι ευκαιρία για την ΑΕΚ το αυριανό ματς;

«Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι πρέπει να κερδίσουμε. Δεν είναι εύκολο. Το πρώτο ματς μας έδειξε πολλά. Κυρίως για την συγκέντρωση στο παιχνίδι. Δεν συγχωρούν αυτές οι ομάδες τα λάθη. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση στην άμυνα και να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις μας. Ήταν καλό μάθημα το παιχνίδι με τον Αγιαξ. Για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτό το επίπεδο. Περιμένω καλύτερη αντίδραση αύριο».

-Εχουμε εικόνα με την Μπενφίκα. Που πρέπει να εστιάσει η ΑΕΚ;

«Δεν εστιάζεις κάπου. Σε όλους τους τομείς πρέπει να είσαι καλός. Δεν παίρνεις κάτι αν υστερείς κάπου. Είναι σημαντικό να είμαστε 100% πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι. Θέλει τρέξιμο και πρέσινγκ. Και στα 90 λεπτά. Όχι για ένα διάστημα. Σε τιμωρούν αυτές οι ομάδες. Και ο ΠΑΟΚ για 25 λεπτά ήταν καλύτερος από την Μπενφίκα και έκανε λάθος μετά, δέχθηκε δύο γκολ και είδαμε. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε καλοί σε άμυνα και επίθεση».

– Ποια είναι η δύναμη της Μπενφίκα;

«Εχει ομάδα με ταλέντο. Και ομάδα με καλά και γρήγορα άκρα. Επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ταυτόχρονα μια ομάδα χωρίς εμπειρία σε υψηλό επίπεδο που κάνουν λάθη. Προσπαθεί να ξαναέρθει σε υψηλό επίπεδο και χρειάζεται χρόνο για να το πετύχει».

– Να περιμένουμε αλλαγή στο κέντρο άμυνας;

«Θα αποφασίσω και θα δούμε. Είναι διαφορετικό ματς και θα δούμε ποιοι είναι οι κατάλληλοι να ανταποκριθούν. Έχω 4 πολύ καλούς κεντρικούς αμυντικούς, μπορώ να τους βάλω και σε άλλες θέσεις»

– Πως βλέπει την ΑΕΚ και την Μπενφίκα τώρα στον όμιλο;

«Πολύ σημαντικό και για τους δύο το αυριανό παιχνίδι. Η Μπενφίκα έχει μεγαλύτερη πίεση από εμάς. Εμείς έχουμε κάνει ήδη κάτι πολύ μεγάλο με την πρόκριση στους ομίλους. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε και να πάρουμε βαθμούς. Αύριο θα δούμε πολλά και για τις δύο ομάδες. Η Μπάγερν είναι σε άλλο επίπεδο. Δίχως να παίξει καλά κέρδισε εύκολα. Είναι κρίσιμα τώρα τα παιχνίδια»

Σιμόες: «Είμαστε έτοιμοι»

Ως Πορτογάλος είχε όλα τα… φώτα πάνω του. Ο Αντρέ Σιμόες μίλησε στην συνέντευξη Τύπου του ΑΕΚ-Μπενφίκα και οι Πορτογάλοι τον… γονάτισαν στις ερωτήσεις. Ωστόσο ο ίδιος δεν… μάσησε. Και είπε στους συμπατριώτες του ότι η ΑΕΚ είναι έτοιμη για να πάρει αυτό που θέλει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντρέ Σιμόες:

– Τι περιμένει από ένα ματς ως Πορτογάλος κόντρα σε Πορτογάλους;

«Καλωσήρθατε στην πανέμορφη Ελλάδα. Ξέρουμε καλά την Μπενφίκα, είναι πάντα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Είναι καλοδουλεμένη ομάδα. Είμαστε έτοιμοι εμείς για να βγάλουμε ότι έχουμε δουλέψει, όχι απλά να δείξουμε ότι συμμετέχουμε και διασκεδάζουμε στον όμιλο»

– Αν υπάρχει κάτι που κρατά από τότε που έπαιζε κόντρα στην Μπενφίκα και είχε αποβληθεί;

«Δεν έχω καμία κόντρα. Είμαστε εδώ για να κερδίζουμε κάθε ομάδα. Θέλουμε να μαζέψουμε βαθμούς και να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στον όμιλο»

– Η Μπενφίκα έχασε τα ηνία στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα, μετά παίζει με την Πόρτο και τώρα με την ΑΕΚ. Είναι ευκαιρία για την ΑΕΚ να βρει μια ομάδα που δεν θα είναι δυνατή και συγκεντρωμένη;

«Δεν νομίζω η Μπενφίκα να μην δώσει σημασία. Είναι συνηθισμένη στα πολλά και σερί δύσκολα παιχνίδια. Θα είναι έντονο ματς»

– Τι διαφορές βλέπει μεταξύ ελληνικού και πορτογαλικού ποδοσφαίρου:

«Υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία. Υπάρχουν 3-4 ομάδες πολύ δυνατές και μετά έχει μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες. Παρόλα αυτά έχει και η Ελλάδα ομάδες που είναι ανταγωνιστικές στην Ευρώπη. Πλησιάζουν σιγά-σιγά τις πορτογαλικές ομάδες. Είδαμε και στο ματς της Μπενφίκα με τον ΠΑΟΚ, το πρώτο ματς ήταν αμφίρροπο, στο δεύτερο έγιναν λάθη και έγειρε προς την Μπενφίκα. Διαφορές μόνο σε γήπεδα και οργάνωση μπορούμε να βρούμε ανάμεσα στις δύο χώρες».

– Ζήτησε βοήθεια από τον ίδιο ο προπονητής του;

«Βασικά δεν είναι επειδή είμαι ο Πορτογάλος. Ο προπονητής έχει δει περισσότερα ματς της Μπενφίκα από μένα. Ξέρει πώς να οργανώσει την ομάδα και τι να κάνουμε. Το μόνο που είπαμε είναι για το τελευταίο ματς της Μπενφίκα με την Τσάβες».

– Για τον τραυματισμό του Λόπες τι ξέρουμε;

«Σίγουρα είναι ένας παίκτης που ήθελε πολύ να αγωνιστεί αύριο με την Μπενφίκα. Βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση. Η ομάδα του ανανέωσε κιόλας το συμβόλαιο για να τον βοηθήσει ψυχολογικά. Του είπαμε ότι θα δώσουμε τα πάντα για να του αφιερώσουμε την νίκη αύριο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Champions League αεκ Μπενφίκα Ουζουνίδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ