Ινδονησία: Συγκλονίζει η αυτοθυσία ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας που έσωσε αεροσκάφος από σεισμό - iefimerida.gr

Ινδονησία: Συγκλονίζει η αυτοθυσία ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας που έσωσε αεροσκάφος από σεισμό

Τιμητικό άγημα μεταφέρει τη σορό του 21χρονου (Φωτογραφία: Twitter/@AirNav_Official)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφοσιωμένος μέχρι το τέλος στο καθήκον έμεινε ένας νεαρός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στην Ινδονησία, που βοήθησε ένα επιβατικό αεροσκάφος να γλιτώσει από τον καταστροφικό σεισμό, αλλά εκείνος έχασε τη ζωή του.

Ο Αντόνιους Γκουναγουάν Άγκουνγκ παρέμεινε στη θέση του στο αεροδρόμιο Mutiara Sis Al Jufri κοντά στο Πάλου του Σουλαουέζι αρνούμενος να εγκαταλείψει τον πύργο ελέγχου αν δεν απογειωνόταν πρώτα το αεροπλάνο. «Όταν έγινε ο σεισμός εκείνος έδινε οδηγίες στην πτήση της Batik Air για απογείωση και περίμενε μέχρι να σηκωθεί το αεροπλάνο για να φύγει», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας.

Telah wafat saat menjalankan tugasnya sebagai personel layanan navigasi penerbangan, Saudara Anthonius Gunawan Agung, Air Traffic Controller (ATC) AirNav Indonesia Cabang Palu pada Sabtu (29/09).#RIPAgung #DoaUntukSulteng#PrayforDonggala #PrayforPalu pic.twitter.com/6Wpobp3R7m

Οι συνάδελφοί του που δεν είχαν στην ευθύνη τους εκείνη την ώρα κάποιο αεροσκάφος εγκατέλειψαν τον πύργο ελέγχου, αλλά ο Άγκουνγκ έμεινε στη θέση του έως την απογείωση του αεροσκάφους. Τότε ήταν που χτύπησε η ισχυρότερη δόνηση και η οροφή του τετραώροφου πύργου κατέρρευσε. Μη έχοντας άλλη επιλογή ο ηλικίας 21 ετών ελεγκτής πήδηξε απ’ τον τέταρτο όροφο του πύργου ελέγχου την ώρα που άρχισε να καταρρέει με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα και εσωτερικά τραύματα κατά την πτώση του. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του πριν φθάσει το ελικόπτερο που θα τον μετέφερε σε εξειδικευμένη κλινική.

Η εταιρεία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες με τη μεταφορά της σορού του από τιμητικό άγημα.

#RIPAgung pic.twitter.com/hLLaLRDCCC


Ο πιλότος του αεροσκάφους που γλίτωσε από την καταστροφή, ο Ικόζε Εζόκι, απέτισε φόρο τιμής στον νεαρό για την αυτοθυσία του στο Instagram.

Ινδονησία: Συγκλονίζει η αυτοθυσία ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας που έσωσε αεροσκάφος από σεισμό  | iefimerida.gr 0

«Σ’ ευχαριστώ που με προστάτεψες μέχρι να σηκωθώ στον αέρα. Αναπαύσου εν ειρήνη, φύλακά μου. Ο Θεός μαζί σου», έγραψε. Ανήρτησε, μάλιστα βίντεο που τράβηξε από το πιλοτήριο και το οποίο όπως λέει καταγράφει κύματα του τσουνάμι που ακολούθησε τον σεισμό.

https://www.instagram.com/p/BoRttnsn5po/?utm_source=ig_web_copy_link

Όπως είπε, αν είχε καθυστερήσει μόλις 30 δευτερόλεπτα δεν είχε καταφέρει να σηκώσει το αεροσκάφος.

This is the airport in Palu pic by @a_mibali pic.twitter.com/LeGIlEK6ky

«Ο Aγκουνγκ αφιερώθηκε στη δουλειά του έως το τέλος της ζωής του και δεν άφησε τον πύργο ελέγχου μέχρι να απογειωθεί το αεροσκάφος», δήλωσε στην Jakarta Post ο Ντίντιετ ΚΣ Ραντίτγιο, γραμματέας στην Air Navigation Indonesia.

Ο Γιοχάνες Σιράιτ, εκπρόσωπος της Air Navigation Indonesia, δήλωσε στο δίκτυο ABC ότι η απόφαση του Aγκουνγκ πιθανόν να έσωσε εκατοντάδες ζωές. Ο 21χρονος προβιβάστηκε μετά θάνατον κατά δύο βαθμίδες ως αναγνώριση της αφοσίωσής του, ανέφερε ο οργανισμός. Η ιστορία της θυσίας του έγινε γρήγορα γνωστή μέσω διαδικτύου, όπου χαρακτηρίστηκε ήρωας.

Το αεροδρόμιο υπέστη σημαντικές καταστροφές, αλλά επαναλειτούργησε για περιορισμένες εμπορικές πτήσεις.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ