Ολοκληρώνεται η συντήρηση του οδικού κυκλώματος Μετεώρων - iefimerida.gr

Ολοκληρώνεται η συντήρηση του οδικού κυκλώματος Μετεώρων

Μετέωρα/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή των Μετεώρων, με πολλαπλά οφέλη αναμένεται να ακολουθήσει την οδό της ολοκλήρωσης.

Ειδικότερα, στην ολοκλήρωση του έργου της συντήρησης του Οδικού Κυκλώματος Μετεώρων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Περιφερειάρχη Κώστας Αγοραστό και την ανάδοχο εταιρία. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ τη μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων.

Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες βελτίωσης οδικών τμημάτων στο οδικό κύκλωμα Μετεώρων συνολικού μήκους 3.500m με στόχο την βελτίωση των γεωγραφικών στοιχείων και των τεχνικών χαρακτηριστικών της οδού καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της λειτουργικότητας της οδού, με βάση και τις εγκεκριμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού Μελέτες.

Ειδικότερα προβλέπονται η βελτίωση κατά τμήματα στο τμήμα της οδού από Ιερά μονή Ρουσάνου έως ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Αναπαυσά) και η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης και θέας σε τμήματα της οδού.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τονίζει ότι, «είναι ένα έργο μεγάλης χρησιμότητας και ουσίας καθώς ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, βελτιώνοντας την πρόσβαση στα θρησκευτικά μνημεία.

Παράλληλα, ενισχύει την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων ενώ δημιουργεί μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μετέωρα οδικο κυκλωμα εργασίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ