Ιερώνυμος σε Βούτση για τη μετά το μνημόνιο εποχή: Να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη όλοι μας - iefimerida.gr

Ιερώνυμος σε Βούτση για τη μετά το μνημόνιο εποχή: Να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη όλοι μας

Ιερώνυμος /Φωτογραφία Αρχείου: Intime News-ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη σιβυλλική φράση «να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη όλοι μας» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής λίγο πριν τον αγιασμό για τη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο απάντησε στην αναφορά του Νίκου Βούτση πως τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια έχουμε τους βαθμούς ελευθερίας και αποφασίζουμε εμείς για την τύχη μας.

Στην επισήμανση του αρχιεπισκόπου ο κ. Βούτσης χτυπώντας το χέρι του στο ξύλο τραπεζιού είπε «ούτε τα ίδια ούτε αλλά Μακαριώτατε, πρέπει η σοφία αυτών των χρόνων να πρυτανεύσει».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στην παρουσία της ιεραρχίας της εκκλησίας στην αρχή κάθε συνόδου της Βουλής λέγοντας πως «αν και δεν είναι θεσμοποιημένη είναι ισχυρά παραδοσιακά υπαρκτή και την σεβόμαστε σαν τέτοια στην αρχή κάθε συνόδου»

Ο κ. Βούτσης επεσήμανε ακόμα στον αρχιεπίσκοπο ότι δεν είχαμε συνηθίσει να ολοκληρώνεται μια τετραετία και να μπαίνουμε στην τέταρτη σύνοδο της Βουλής.

«Ούτε εσείς ούτε εμείς είχαμε συνηθίσει να μπαίνουμε σε τέταρτη σύνοδο, θα είναι μία σύνοδος προεκλογική εκ των πραγμάτων αφού έχουμε τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τις εθνικές εκλογές προς το τέλος αυτής της συνόδου.
Αυτή τη χρονιά να έχουμε μια μεγαλύτερη ευθύνη όλοι μας, το πολιτικό σύστημα, οι δημοσιολογούντες αλλά κι εσείς από τη δική σας πλευρά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιερώνυμος Νίκος Βούτσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ