Χρυσοχοΐδης: Τα κέντρα κράτησης μεταναστών θα «ανοίξουν» θέσεις εργασίας - iefimerida.gr

Χρυσοχοΐδης: Τα κέντρα κράτησης μεταναστών θα «ανοίξουν» θέσεις εργασίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να δημιουργήσει το πρώτο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, ενημέρωσε τον δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο και εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας και Λευτέρης Οικονόμου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε για τις συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης μετέφεραν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους χώρους του κέντρου. Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασαν επίσης τους φόβους τους για υποβάθμιση της περιοχής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι η χρήση των εγκαταστάσεων θα είναι πιλοτική και ότι μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία των άλλων εγκαταστάσεων, θα ωφεληθεί η τοπική κοινωνία, διότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης, είπε ότι η εγκατάσταση του Κέντρου θα συνοδευτεί από ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο δήμο Αχαρνών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθούν τα Κέντρα σε όλη τη χώρα και να λειτουργήσει τουλάχιστον ένα πριν από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ