Οι τελευταίες ώρες του Παύλου Σιδηρόπουλου -Ατύχημα ή αυτοκτονία ο θάνατός του; - iefimerida.gr

Οι τελευταίες ώρες του Παύλου Σιδηρόπουλου -Ατύχημα ή αυτοκτονία ο θάνατός του;

Παύλος Σιδηρόπουλος /Φωτογραφία: Μανώλης Νταλούκας

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, πέθανε από overdose ηρωίνης, στις 6 Δεκεμβρίου 1990.

Οι συνθήκες θανάτου του, δεν είναι γνωστές. Ο πρίγκιπας του ελληνικού ροκ, μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση, από το σπίτι φίλης του στο Νέο Κόσμο, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Οι γιατροί, επεχείρησαν ανάνηψη, αλλά ήταν αργά. Ο Παύλος είχε ήδη ξεψυχήσει.
Η φίλη του, στο σπίτι της οποίας πέρασε την μοιραία νύχτα, εξαφανίστηκε, άλλαξε σπίτι σχεδόν αμέσως, και ποτέ δεν μάθαμε τι ακριβώς συνέβη. Ήταν ατύχημα ή αυτοκτονία;

Ασπρόμαυρη φωτογραφία του Παύλου Σιδηρόπουλου την εποχή του Εν Λευκώ (Φωτ. Μ.Νταλούκας 1984)

Η εκδοχή της αυτοκτονίας

Η υπόθεση, ότι ο Παύλος αυτοκτόνησε, ενισχύεται από τρία κυρίως στοιχεία.

Το πρώτο είναι ο θάνατος της μητέρας του, Τζένης, λίγους μήνες πριν τον δικό του. Η απώλεια αυτή, του στοίχισε πάρα πολύ γιατί την υπεραγαπούσε.

Το δεύτερο, είναι η ασθένεια που του παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 1990. Το αριστερό του χέρι παρέλυσε ξαφνικά, και όλες οι προσπάθειες των γιατρών αποδείχτηκαν μάταιες.

Το τρίτο, είναι μια μαρτυρία του Αλέκου Αράπη στενού φίλου και συνεργάτη του Παύλου Σιδηρόπουλου: «Εμένα μου είχε πει ότι θα αυτοκτονήσει. Ήμασταν στο μπαρ dada και συζητάγαμε. Ο Παύλος είναι με το χέρι παράλυτο πια, έχει περάσει το διάστημα που υποτίθεται πως θα άρχιζε να το νιώθει πάλι τον είχαν έτσι παραμυθιάσει οι γιατροί, για να μην τα βάψει μαύρα. Τίποτα όμως, το χέρι ήταν νεκρό, είχε τότε ψυλλιαστεί πως το χέρι δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσει και γυρνάει και μου λέει ''έχω κι αυτή τη μαλακία με το κ@λ@χερο, βγαίνω με την Ελένη και δεν μπορώ να την αγκαλιάσω. Ξέρεις κάτι; Αν μου την βάλουνε κάτω απ την μύτη μου θα την πάρω όση και να’ ναι και θα την κάνω..” αυτά μου είπε» (Μαρτυρία του Αλέκου Αράπη, μπασίστα των Απροσάρμοστων, στον Μ.Νταλούκα).

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, με δεμένο τα παράλυτο χέρι του, σε μια τελευταία φωτογράφηση στο ΑΝ κλαμπ, λίγες μέρες πριν πεθάνει. Δίπλα του τα μέλη του συγκροτήματος Απροσάρμοστοι (Δεκ 1990. ΑΡΧΕΙΟ Μ.Νταλούκα)

Η εκδοχή του ατυχήματος

Όμως, όσο και αν όλες οι μαρτυρίες, δείχνουν εκείνη την περίοδο, έναν πολύ μελαγχολικό (έως καταθλιπτικό) Παύλο Σιδηρόπουλο, υπάρχουν κάποια γεγονότα που προκαλούν ερωτηματικά.

Το κυριότερο είναι πως ο Παύλος, εκείνες τις μέρες ήταν στο στούντιο, και ηχογραφούσε τον καινούργιο του δίσκο (δεν πρόλαβε να τον ολοκληρώσει).

Έντεκα μόλις μέρες πριν τον θάνατό του, έδωσε συνέντευξη στο Rock fm και στον Δημήτρη Δημητράκα. Εκεί δίνουν ραντεβού, για μία νέα συνέντευξη, που θα δινόταν μετά την κυκλοφορία του δίσκου.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος στο σπίτι της φίλης του Ηδύλης Τσαλίκη (Φωτ. Μ.Νταλούκας, 1987)

Ακόμα, ο Παύλος Σιδηρόπουλος δηλώνει πως δεν θα σταματήσει να εμφανίζεται παρά μόνο «όταν θα με πάρουν τέσσερις από το πάλκο». Η προετοιμασία του δίσκου, οι εμφανίσεις του εκείνων των ημερών στο κλαμπ «ΑΝ» με τους Απροσάρμοστους, αλλά και τα λόγια που είπε στην τελευταία του συνέντευξη με τον Δημητράκα, δεν δείχνουν έναν άνθρωπο που σχεδιάζει να αυτοκτονήσει.

Πώς πέθανε ο Παύλος;

Τα πραγματικά περιστατικά, ίσως ποτέ δεν θα τα μάθουμε. Δεν είναι γνωστό αν υπήρξαν και άλλοι «συνδαιτυμόνες» στο πιόμα, εκείνη την μοιραία βραδιά, στο σπίτι του Νέου Κόσμου, ή αν ήταν μόνο αυτός και η κοπέλα.

Ο Παύλος πρέπει να πήρε μια μεγάλη δόση ηρωίνης, που τον έριξε σε κώμα. Αυτό, πρέπει να έγινε γύρω στις 4 το πρωί. Όμως, η φίλη του άρχισε να ανησυχεί και να παίρνει τηλέφωνα ώρες μετά, και γύρω στις 11 ή 12 το μεσημέρι. Ειδοποίησε τον Αλέκο Αράπη και ύστερα τον Βασίλη Πετρίδη (μέλη του συγκροτήματος Απροσάρμοστοι), που της είπαν να καλέσει αμέσως ασθενοφόρο. Δυστυχώς, όταν έγινε αυτό το τηλέφωνο και ήρθε το ασθενοφόρο, ήταν αργά. Ο Βασίλης Πετρίδης που είχε πάει εκεί, είπε, πως τον είδε μελανιασμένο, πράγμα που σημαίνει πως ήταν νεκρός.

Η προτομή του Παύλου Σιδηρόπουλου, στον τάφο του στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου (Φωτ.Μανώλης Νταλούκας 2012)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ