Στο μάτι του κυκλώνα «Ζορμπά» Πελοπόννησος και Αττική -Live η πορεία του - iefimerida.gr

Στο μάτι του κυκλώνα «Ζορμπά» Πελοπόννησος και Αττική -Live η πορεία του

Εντονα καιρικά φαινόμενα σε Αττική & Πελοπόννησο από τον μεσογειακό κυκλώνα -Φωτογραφία: Intimenews/Μπουγιώτης Βαγγέλης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «μάτι» του μεσογειακού κυκλώνα«Ζορμπά» είναι η Πελοπόννησος και η Αττική.

Λόγω των μεγάλων καταστροφών σε Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Μεσσηνία, αργά το απόγευμα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης ζήτησε να κηρυχθεί η Πελοπόννησος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στο λεκανοπέδιο σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με περιορισμένη ορατότητα.

Η έντονη βροχόπτωση στην Αττική, αναμένεται να διαρκέσει έως τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολογικών σταθμών.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η πυροσβεστική στην Αττική είχε δεχθεί μέχρι τις 23:00 του Σαββάτου, 110 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Δείτε live την πορεία του κυκλώνα «Ζορμπά»:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του μεσογειακού κυκλώνα πάνω από την Ελλάδα, όπως την τράβηξε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-3 του προγράμματος παρατήρησης της Γης Copernicus της ΕΕ.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), είχαν πέσει στις Σπέτσες (118 χιλιοστά), στην Αλαγονία Μεσσηνίας (112 χιλιοστά) και το Κρανίδι Αργολίδας (111 χιλιοστά).

Στην Αττική το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης είχε καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό Παπάγου (71 χιλιοστά). Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΑΑ, οι καταιγίδες αναμένονται ισχυρές σε ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Οι πιο δυνατοί άνεμοι που είχε καταγράψει το δίκτυο των 320 σταθμών του ΕΑΑ, ήταν στην Καλαμάτα (103 χιλιόμετρα την ώρα) και στο λιμάνι της Πάτρας (93 χλμ/ώρα).

Φωτογραφία του μεσογειακού κυκλώνα πάνω από την Ελλάδα, όπως την τράβηξε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-3 του προγράμματος παρατήρησης της Γης Copernicus της ΕΕ

Τα βίντεο από την Πελοπόννησο είναι συγκλονιστικά.

Τεράστιες καταστροφές στο Αργος -Εκκενώνεται η Ν. Κίος

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές και οι πλημμύρες στο νομό Αργολίδος.

Επίσης, επιχείρηση της πυροσβεστικής σε εξέλιξη στον δρόμο από Μύλους προς Κιβέρι σε οικία όπου κινδυνεύουν άτομα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ποτάμι που περνάει στην περιοχή έχει σπάσει και τα νερά έχουν τον δρόμο εγκλωβίζοντας αυτοκίνητα στα οποία βρίσκονται άνθρωποι, ενώ τα οχήματα της πυροσβεστικής δυσκολεύονται να προσεγγίσουν λόγω της ορμής των υδάτων.

Βρέθηκε ο αγνοούμενος στην Νέα Κίο

Αργά το απόγευμα εντοπίστηκε ο άνδρας που ήταν αγνοούμενος στη Νέα Κίο.

Ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του σύμφωνα με το argolikeseidiseis.gr χάρη στην κινητοποιηση πυροσβεστικής και αστυνομίας εντοπίστηκε και βρίσκεται ασφαλής με τους οικείους του.

Εκκενώνεται η Νέα Κίος λόγω πλημμυρών

ΕΛ.ΑΣ: Αποφύγετε την κυκλοφορία προς το Αργος

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία οχημάτων προς το Άργος Αργολίδας, προληπτικά, εξαιτίας μεγάλου όγκου υδάτων που υφίσταται στην περιοχή. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Μεγάλες καταστροφές στο λιμάνι του Ναυπλίου

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ παραμένει το απαγαρευτικό απόπλου από Πειραιά Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατα τόπους τα 10 μποφόρ. Δεν εκτελείται επίσης κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό. Ανοιχτές είναι οι γραμμές Πέραμα-Παλούκια και Ρίο Αντίρριο. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρων-Σαλαμίνα και Βόλος - Σποράδες.

Στην Αττική ο «Ζορμπάς» και η ισχυρή βροχόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα.

Ανοιξαν οι ουρανοί στην Πελοπόννησο -Φωτογραφία: Intimenews/Ευ. Μπουγιώτης

Διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική

Αρκετά προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική – κυρίως στην ανατολική – παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες λόγω της κακοκαιρίας από τον κυκλώνα Ζορμπά.

Η Παλλήνη παραμένει επί επτάωρο χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Παλλήνης, στον ΣΚΑΪ. Επίσης στην περιοχή της Αρτέμιδας υπάρχει δίωρο μπλακ άουτ.

Ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος έχουν παρατηρηθεί και στην περιοχή του Ναυπλίου.

Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή προς όλους τους πολίτες να μην προσεγγίζουν αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ηλεκτροδότησης που βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

Διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Σαλαμίνας λόγω καθίζησης

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Σαλαμίνας στη Σαλαμίνα από το ύψος της συμβολής με την οδό Αγ.Λαυρεντίου έως το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Θερμοπυλών λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Λίγο πριν τις 22:00 η κυκλοφορία, αποκαταστάθηκε.

Η Αστυνομία συνιστά στους οδηγούς να μην κατευθύνονται στην Αργολίδα λόγω πλημμυρών

Καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων του Προαστιακού

Καθυστερήσεις αλλά και πιθανές αναστολές δρομολογίων στον προαστιακό σιδηρόδρομο δημιουργούν και σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ " αυτή τη στιγμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εξελίσσονται στην Αττική επηρεάζουν το δίκτυο του προαστιακού με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά και πιθανές καταργήσεις δρομολογίων".

Και συνεχίζει «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια οι επιβάτες μας να φθάσουν στον προορισμό τους και ζητούμε την κατανόησή τους».

Εντονα καιρικά φαινόμενα στην Αργολίδα -Φωτογραφία: Intimenews/Ευ. Μπουγιώτης

Δύο ώρες εγκλωβισμένοι άνθρωποι και ΙΧ στο γκαράζ του Avenue

Στο εμπορικό κέντρο «Avenue» στην Κηφισίας, εγκλωβίστηκαν στο γκαράζ οδηγοί και αυτοκίνητα επί δύο ώρες, όπως καταγγέλλουν αναγνώστες του iefimerida.gr.

«Εχει φρακάρει το σύστημα, κλαίνε μωρά, υπάρχει εκνευρισμός» τόνιζαν και σημείωναν ότι η κατάσταση στο υπόγειο γκαράζ ήταν απελπιστική λόγω των καυσαερίων από τις εξατμίσεις των ΙΧ.

Διεκόπη για ώρες η κυκλοφορία στην παλαιά Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου

Διακόπηκε, νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, από το 54-ο έως το 57-ο χλμ, στο ύψος της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Λίγο πριν τις 21:00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος της Κινέττας, που είχε διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Κλειστή η Ε.Ο. Κορίνθου - Καλαμάτας

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην Πελοπόννησο, έκλεισε και η Ε.Ο Κορίνθου-Καλαμάτας στη σήραγγα της Νεστάνης λόγω πλημμύρας αλλά και στο Αρτεμίσιο λόγω κατολίσθησης, εγκλωβίζοντας οδηγούς.

Λίγο αργότερα, ξεκίνησε εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο της Στέρνας και του Ναυπλίου.

Κεραυνοί στο Ναύπλιο με φόντο το Μπούρτζι -Φωτογραφία: Intimenews/Ευ. Μπουγιώτης

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην υπόγεια γέφυρα στο Καραϊσκάκη

Από την Τροχαία ανακοινώθηκε ότι διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην υπόγεια γέφυρα της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Μικρολίμανο στον Πειραιά (στάδιο Καραΐσκάκη) λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας

Τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας- Θήβας αποφάσισε η αστυνομία, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για προληπτικούς λόγους δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων στο τμήμα από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων "CYCLON") μέχρι και τα όρια με το νομό Βοιωτίας, εδαφικής αρμοδιότητας Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Από τον περιορισμό εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης και τα οχήματα κρατικών, καθώς και άλλων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων πραγματοποιείται στα παρακάτω σημεία:

  • Π.Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών, στο ύψος της χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων "CYCLON"), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
  • Π.Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών, στο ύψος του κόμβου Οινόης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
  • Αττική Οδός, έξοδος 1 (προς Μάνδρα).
  • Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα).
  • Οδός Θριασίου Πεδίου (κόμβος Θριασίου Νοσοκομείου), ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαγούλα/Μάνδρα.
  • Π.Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μεγάλου Λούκα/ Λεωνίδα Στάμου (διασταύρωση Μάνδρας/ Μαγούλας), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Προειδοποιήσεις προς τους οδηγούς στην εθνική οδό Ιωαννίνων- Αντιρρίου

Προειδοποίηση και στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου για τους ισχυρούς ανέμους

Προβλήματα στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με το meteo.gr οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στη Νότια Πελ/νησο και ειδικότερα στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας, καθώς και ο υψηλός κυματισμός με την μεγάλη άνοδο της στάθμης των υδάτων, προκαλούν καταστροφές στις παράκτιες περιοχές.

Παράλληλα οι καταιγίδες που πλήττουν τη νότια Ελλάδα επίσης δυσκολεύουν τις μετακινήσεις καθώς σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα.

H εικόνα 1 δείχνει τα 8 μεγαλύτερα ύψη υετού που καταγράφουμε μέχρι τις 15:30. Στις Σπέτσες και το Κρανίδι Αργολίδας το ύψος βροχής ξεπερνά τα 110 και 100 mm αντίστοιχα και οι καταιγίδες μετακινούνται σταδιακά προς τη Στερεά Ελλάδα.

Εικόνα 1. Τα 8 μεγαλύτερα ύψη υετού που καταγράφουμε μέχρι τις 15:30 το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018.

Στην δορυφορική εικόνα (Εικόνα 2) βλέπετε τη θέση του Ξενοφώντα με το "μάτι" του να διακρίνεται στη νήσο Σαπιέντζα στις 12:10 ώρα Ελλάδος. Η ελάχιστη πίεση που κατέγραψαν οι επίγειοι μετεωρολογικοί σταθμοί κοντά στο κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού συστήματος ήταν 988.7 hPa στην Πύλο.

Δορυφορική εικόνα από NASA MODIS Terra στην οποία διακρίνεται τη θέση του Ξενοφώντα με το "μάτι" του κοντά στη νήσο Σαπιέντζα στις 12:10 ώρα Ελλάδος.

Η Εικόνα 3 από το "Ανεμολόγιο" δείχνει την προβλεπόμενη θέση του κυκλώνα με την ταχύτητα και διεύθυνση των ανέμων το βράδυ του Σαββάτου 29/09.

Η προβλεπόμενη θέση του Μεσογειακού Κυκλώνα "Ξενοφών" στην περιοχή της Αργολίδας το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21:00.

Οι καταιγίδες αναμένονται ισχυρές σε ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένου της Αττικής (Εικόνα 4).

Προγνωστικοί χάρτες υετού (βροχόπτωση) για το Σάββατο 29/09. Οι αποχρώσεις του μπλε και μωβ δείχνουν τον υετό σε χιλιοστά.

Εντονη βροχόπτωση και πλημμύρες στην Αργολίδα -Φωτογραφία: Intimenews/Ευ. Μπουγιώτης

Ζημιές στη Δυτική Μάνη

Στις παραλιακές περιοχές του δήμου Δυτικής Μάνης επικεντρώνονται τα σημαντικότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας, όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ιωάννης Μαραμπέας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος είπε ότι «λόγω του μεγάλου κυματισμού έκλεισαν παραλιακοί δρόμοι, αλλά μηχανήματα του δήμου εργάζονται για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά.»

Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν προκληθεί ζημιές σε προβλήτα στο λιμάνι της Καρδαμύλης, ενώ βυθίστηκε ένα αλιευτικό σκάφος στην Στούπα.»

Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε οικισμούς, λόγω πτώσης δέντρων, αλλά συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται για την αποκατάσταση των βλαβών», προσθέτοντας ότι «δίνεται βαρύτητα και στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια.»

Επίσης, ο δήμαρχος τονίζει ότι «μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε αν υπάρχουν και σε ποια έκταση ζημιές στο αγροτικό δίκτυο».

Δείτε βίντεο από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας:

LIVE from Greece - #medicane making landfall in Kalamata, Peloponnese! Report: Acris Callas via partners @cycloneorhodes #Zorbas pic.twitter.com/lfvoPj6Rws

#Medicane #Zorbas making landfall in Mani, Peloponnese! Report: George Kallidonis pic.twitter.com/3faJzCifs9

#Medicane #Zorbas making landfall in Mani, Peloponnese! Report: George Kallidonis pic.twitter.com/3faJzCifs9

Πλημμύρισε η Αργολίδα-Εκκενώθηκαν οικισμοί

Στο μάτι του Ζορμπά βρέθηκε ο δήμος Άργους – Μυκηνών. Σπίτια εκκενώνονται και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στο ποτάμι Ξεριά το οποίο έχει ξεχειλίσει.

Στο μάτι του Ζορμπά βρίσκεται αυτή την ώρα ο δήμος Άργους – Μυκηνών. Σπίτια εκκενώνονται και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στο ποτάμι Ξεριά το οποίο έχει ξεχειλίσει.

Το ποτάμι Ξεριάς έχει ξεχειλίσει και Αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνονται στο σημαίο για να απομακρύνουν τον κόσμο και φυσικά για να κλείσουν σε ασφαλές σημείο και την κυκλοφορία.

Προβλήματα υπάρχουν κυρίως στην οδό Κουρτακίου, καθώς τεράστιες ποσότητες νερού από το ποτάμι κατακλύζουν την περιοχή.

Συναγερμός αυτή την ώρα για να απομακρυνθούν πολίτες στα Σταθαίικα του Άργους.

Η προσπάθεια είναι να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι τις παρακείμενες περιοχές του Ξεριά.

Η πυροσβεστική μαζί με την αστυνομία κάνουν έκκληση στον κόσμο να ανεβεί στον πρώτο όροφο των κατοικιών τους και οι υπόλοιποι να απομακρυνθούν.

Μια από αυτές είναι και η περιοχή του Αγίου Βασιλείου στην είσοδο του Άργους από Ναύπλιο. Στην γέφυρα της Πυργέλας έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα.

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ και ενώ ο κυκλώνας Ζορμπάς ήδη κάνει επέλαση στη νότια Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, προβλέπονται έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες, στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά- συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής- την Εύβοια, τις Κυκλάδες και από το απόγευμα τις Σποράδες και τη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και πιθανώς την Αττική, ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στα πελάγη και τα 10 μποφόρ.

Στιγμιότυπο από τον Άγιο Νικόλαο Μάνης

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Σήμερα Σάββατο (29/9)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως τις δυτικές) και από τις απογευματινές ώρες τις Σποράδες και τη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην Αττική. Σταδιακά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πιθανώς στα Δωδεκάνησα και προς τη νύχτα της Κυριακής στη Χαλκιδική.

Ανεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά από αργά το απόγευμα.

Την Κυριακή (30/9)
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

Τα κύματα έχουν παρασύρει τραπεζοκαθίσματα στην Καλαμάτα

Τη Δευτέρα (1/10)
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Δορυφορική εικόνα με ψευδοχρωματισμό που ελήφθη στις 08:45 ώρα Ελλάδος το πρωί του Σαββάτου

Δορυφορική εικόνα από Suomi NPP που ελήφθη περίπου στις 03:50 του Σαββάτου

Απαγορευτικό απόπλου

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές περιοχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και φτάνουν κατά τόπους τα 8-10 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό. Κανονικά εκτελείται η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Κλειστή είναι η Ναυαρίνου στην Καλαμάτα εξαιτίας του ισχυρού αέρα

Ο «Ζορμπάς» σάρωσε Μεσσηνία και δυτική Μάνη
Ο κυκλώνας Ζορμπάς πλήττει από τα ξημερώματα του Σαββάτου την Μεσσηνία και στην παραλία της Καλαμάτας τα κύματα έχουν ανέβει και η θάλασσα έχει μεταφέρει φερτά υλικά αλλά και τον εξοπλισμό αρκετών παραλιακών καταστημάτων.
Άγιος Νικόλαος Μάνης

LIVE from Greece - #medicane making landfall in Kalamata, Peloponnese! Report: Acris Callas via partners @cycloneorhodes #Zorbas pic.twitter.com/lfvoPj6Rws

LIVE from Greece - #medicane making landfall near Kardamyli, Kalamata, Peloponnese! Report: Στέφανος Στέφος via partners @cycloneorhodes pic.twitter.com/cX2EL3eGJC

Η παραλιακή οδός Ναυαρίνου έχει κλείσει διότι οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Φωτογραφίες: Messinialive
Φωτογραφίες- Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ