Επεισόδια σε διαδήλωση στο Βέλγιο -Ενας αστυνομικός τραυματίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Επεισόδια σε διαδήλωση στο Βέλγιο -Ενας αστυνομικός τραυματίας [εικόνες]

Διαδήλωση δημοσίων υπαλλήλων στο Βέλγιο (Φωτογραφία: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης 100.000 δημοσίων υπαλλήλων στο Βέλγιο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

«Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε στο μάτι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιλς Φαν Ντε Κίρε, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας των Βρυξελλών.

Ταραχές σημειώθηκαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ρίξουν τα αστυνομικά κιγκλιδώματα για να βρουν πρόσβαση σε κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση, την ώρα που οι διαδηλωτές απαντούσαν εκτοξεύοντας αντικείμενα.

Επεισόδια σε διαδήλωση στο Βέλγιο -Ενας αστυνομικός τραυματίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τριών συνδικάτων, οι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου για τις αναρρωτικές άδειες.

Αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, που δεν εξάντλησαν το διάστημα των 21 ημερών αναρρωτικής άδειας, το οποίο δικαιούνται, μπορούν να τις μεταφέρουν τον επόμενο χρόνο, εξηγούν τα βελγικά ΜΜΕ.

Η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης προβλέπει την κατάργηση αυτής της δυνατότητας με αντάλλαγμα την ευθυγράμμιση με τον ιδιωτικό τομέα (όπου ισχύει το δικαίωμα λήψης αναρρωτικής άδειας 30 ημερών τον χρόνο), μια πρόταση που απορρίπτουν τα συνδικάτα.

Επεισόδια σε διαδήλωση στο Βέλγιο -Ενας αστυνομικός τραυματίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Φωτογραφίες: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βέλγιο ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ διαδήλωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ