Αυτό είναι το πρώτο βίντεο που τραβήχτηκε ποτέ στην επιφάνεια αστεροειδούς [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το πρώτο βίντεο που τραβήχτηκε ποτέ στην επιφάνεια αστεροειδούς [βίντεο]

 Φωτογραφία που τράβηξε το ιαπωνικό ρόβερ Minerva-1B αποτυπώνει τη βραχώδη επιφάνεια του Ryugu (Φωτογραφία: JAXA/AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο βίντεο από τον αστεροειδή Ryugu έστειλαν τα δύο ιαπωνικά «ρόβερ» που εξερευνούν την επιφάνειά του ώστε να αντλήσουν στοιχεία για την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος.

Τις εικόνες μαζί με νέες φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA) λίγες μέρες μετά την αποκόλληση από το «μητρικό», μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Hayabusa2 των δύο ρόβερ Minervα, και την προσεδάφισή τους στον αστεροειδή, που απέχει τώρα περίοπυ 322.570.000 χλμ. από τη Γη.

'

Στο σύντομο βίντεο διακρίνονται βράχια υπό το εκτυφλωτικό φως του ήλιου με φόντο τον κατασκότεινο ουρανό.

Tα δύο ιαπωνικά ρόβερ μπορούν να κάνουν άλματα έως και 15 μέτρα ύψος στην επιφάνεια του Ryugu (Φωτογραφία: JAXA/AP)

Χάρη στην ιδιαίτερα χαμηλή βαρύτητα του αστεροειδούς τα δύο ρομπτικά ρόβερ μπορούν να κάνουν άλματα ύψους έως και 15 μέτρων και να αιωρούνται έως και 15 λεπτά πάνω από τη βραχώδη επιφάνεια του Ryugu.

Αυτό είναι το πρώτο βίντεο που τραβήχτηκε ποτέ στην επιφάνεια αστεροειδούς [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Tον επόμενο μήνα το Hayabusa2 θα στείλει μια συσκευή που θα εκτοξεύσει έναν πύραυλο βάρους δύο κιλών για να ανοίξει στην επιφάνεια του αστεροειδούς έναν κρατήρα, ώστε να συλλεγούν «παρθένα» δείγματα, που δεν έχουν επηρεαστεί από την κοσμική ακτινοβολία και τους ανέμους κι ίσως δώσουν στοιχεία για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας.

Αυτό είναι το πρώτο βίντεο που τραβήχτηκε ποτέ στην επιφάνεια αστεροειδούς [βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Τo Hayabusa2 ξεκίνησε την αποστολή του τον Δεκέμβριο του 2014, προσέγγισε τον περασμένο Ιούνιο τον αστεροειδή και αναμένεται να επιστρέψει στη Γη με τα δείγματα που θα έχει συλλέξει το 2020.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ