Αρχαιολογικός περίπατος στα Μακρά Τείχη του Πειραιά -Πλάι σε κατάλοιπα ταφικών μνημείων [εικόνες] - iefimerida.gr

Αρχαιολογικός περίπατος στα Μακρά Τείχη του Πειραιά -Πλάι σε κατάλοιπα ταφικών μνημείων [εικόνες]

Από τα μεγαλύτερα αρχαία οχυρωματικά έργα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Μακρά Τείχη συνέδεαν την Αθήνα με το κεντρικό της λιμάνι τον Πειραιά, και αποτέλεσαν ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία οχυρωματικά έργα στην αρχαία Αττική.

Ταυτοχρόνως συμβόλιζαν την πολυεπίπεδη ανάπτυξη της Αθήνας και την μετατροπή της σε ναυτική και πολιτική υπερδύναμη , καθ’ όλη την διάρκεια της κλασικής αρχαιότητας.

Σήμερα τα ερείπια του βόρειου Μακρού Τείχους σώζονται κάτω από τη σύγχρονη Λεωφόρο Αθηνών- Πειραιώς και στην οδό Κύπρου, στις περιοχές των Καμινίων του Ρέντη, του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Τείχη έχουν σποραδικά αποκαλυφθεί κατά μήκος του άξονα των γραμμών του ΗΣΑΠ, στον Ταύρο, το Μοσχάτο και στην περιοχή του Νέου Φαλήρου, φωτογραφία: eurokinissi

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργεί Πολιτισμού, τμήματα του νοτίου σκέλους των Μακρών Τειχών, του λεγόμενου Διαμέσου Τείχους, έχουν σποραδικά αποκαλυφθεί κατά μήκος του άξονα των γραμμών του ΗΣΑΠ, στον Ταύρο, το Μοσχάτο και στην περιοχή του Νέου Φαλήρου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς κ΄ Νήσων, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει ξενάγηση την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με τίτλο, «Αρχαιολογικός περίπατος στα Μακρά Τείχη: νεκροταφεία, κτήρια και δρόμοι ».

H συμμετοχή στην περιήγηση είναι ελεύθερη

Μέσα από τις αφηγήσεις των αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς κ΄ Νήσων, θα δοθεί η δυνατότητα στους περιπατητές της αρχαιολογικής διαδρομής, να κατανοήσουν και να αναπλάσουν την αρχαία τοπογραφία της πεδιάδας μεταξύ της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς θα επισκεφθούν θέσεις όπου διατηρούνται όχι μόνο τμήματα των Μακρών Τειχών αλλά και κατάλοιπα ταφικών μνημείων, κτηρίων και δρόμων που τα πλαισίωναν.

Σημείο συνάντησης: Σταθμός ΗΣΑΠ «Ταύρος» (εκδοτήρια εισιτηρίων) και ώρα συνάντησης 10:30 – 10:45 το πρωί (διάρκεια περιπάτου περίπου 3 ώρες).
Ελεύθερη συμμετοχή

*Σε περίπτωση βροχόπτωσης στις 30.9.2018 , ο αρχαιολογικός περίπατος θα αναβληθεί και θα μεταφερθεί για την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο συνάντησης .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ