Οι Γάλλοι στέλνουν επισιτιστική βοήθεια στην... Ελλάδα - iefimerida.gr

Οι Γάλλοι στέλνουν επισιτιστική βοήθεια στην... Ελλάδα

Οι Γάλλοι στέλνουν επισιτιστική βοήθεια στην... Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επισιτιστική βοήθεια 27 τόνων που μεταφέρθηκε από τη Γαλλία, μοίρασε σε εργαζομένους, ανέργους και τις οικογένειές τους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και η Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας.

Σε συνέντευξη τύπου, μάλιστα, που παραχώρησαν μέλη της ΕΕΔΔ και της ΛΜΓ, ανέφεραν ότι η δράση αυτή δεν θα είναι μοναδική, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες.

«Βρισκόμαστε κοντά στους εργαζόμενους με συμβολικό, αλλά έμπρακτο τρόπο. Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική ή η κοινωνική τους ταυτότητα, αλλά μονάχα η ανθρώπινη ανάγκη. Οι οικογένειες που θα ωφεληθούν από τη σημερινή μας δράση είναι μόνο η αρχή», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Λαϊκής Μέριμνας Γαλλίας, ο οποίος ανέφερε ότι η κρίση είναι και επισιτιστική και αγγίζει πλέον και τη Γαλλία. «Το 2011 βοηθήσαμε με αντίστοιχο τρόπο 3 εκ. Γάλλων που βρίσκονταν σε δυσχερή οικονομική θέση».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΕΔΔ δήλωσε ότι οι «Οι Έλληνες δεν είναι μόνοι τους μπροστά στις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Η Ελλάδα, όπως και όλες οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, πλήττονται από μία βάρβαρη κρίση. Απαντάμε με ένα διεθνοποιημένο κίνημα αλληλεγγύης προς τους λαούς που πλήττονται από την κρίση. Επόμενη δράση μας είναι η διοργάνωση ειδικής κατασκήνωσης στη βόρεια Γαλλία για τα παιδιά οικογενειών σε ανάγκη. Σε αυτή θα καλέσουμε δέκα Ελληνόπουλα μέσα στον Αύγουστο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ