Χρηματιστήριο: Ισχυρές απώλειες λόγω ιταλικών αναταράξεων- Εχασε τις 700 μονάδες - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Ισχυρές απώλειες λόγω ιταλικών αναταράξεων- Εχασε τις 700 μονάδες

Το Χρηματιστήριο/Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 15:00 κατά 2,07% ακολουθώντας τις πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Ιταλίας.

Ο δείκτης έπεσε κάτω από το όριο των 700 μονάδων και διαμορφώνεται στις 693,14 μονάδες και η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 30,75 εκατ. ευρώ.

Η ιταλική κυβέρνηση έθεσε χθες Πέμπτη ως στόχο έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ για τα επόμενα τρία χρόνια, αψηφώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, εκτοξεύοντας το κόστος δανεισμού της Ιταλίας. Ενδεικτικό είναι ότι η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου ξεπέρασε το 3% ενώ το Χρηματιστήριο του Μιλάνου καταγράφει απώλειες άνω του 3.5%.

Το χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε με σταθεροποιητικές τάσεις ωστόσο στη συνέχεια το κλίμα έγινε έντονα πτωτικό. Ενδοσυνεδριακά, η υψηλότερη τιμή που κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 708,97 με κατώτερη στις 695,12 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος καταγράφει πτώση 1,25%, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να σημειώνει απώλειες 0,93%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ XΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ