Υπερτιμολογήσεις μαμούθ, 1.368% σε ιατρικά είδη, διαπίστωσε το ΣΔΟΕ - iefimerida.gr

Υπερτιμολογήσεις μαμούθ, 1.368% σε ιατρικά είδη, διαπίστωσε το ΣΔΟΕ

Υπερτιμολογήσεις μαμούθ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπερτιμολογήσεις έως και 1.368% διαπίστωσαν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, ερευνώντας φορολογική υπόθεση που αφορά τριγωνικές συναλλαγές σε ιατρικά είδη μεταξύ μιας ημεδαπής και δύο αλλοδαπών εταιρειών.

Το γεγονός αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, με έγγραφό του το οποίο απέστειλε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης βουλευτών.

Αφορμή για την υποβολή της ερώτησης έδωσε η αποκάλυψη σκανδάλου- μαμούθ με αμερικανική εταιρεία, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για δωροδοκία Ελλήνων γιατρών δημόσιων νοσοκομείων.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις προσπάθειες του ΣΔΟΕ για την αποκάλυψη τέτοιων υποθέσεων, επισημαίνει ότι, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας που αφορούσε προμήθειες φαρμακευτικών σκευασμάτων, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και διαπίστωσε συναλλαγές μεταξύ δύο εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία (ενδοομιλικές συναλλαγές).

Η μία εκ των εταιρειών έχει έδρα την Ελλάδα και η δεύτερη βρίσκεται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαπιστώθηκαν υπερτιμολογήσεις που έφταναν σε ποσοστό έως και 158%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ