Εκτακτο δελτίο: Ανεμοι 10 μποφόρ και βροχές ως την Κυριακή - iefimerida.gr

Εκτακτο δελτίο: Ανεμοι 10 μποφόρ και βροχές ως την Κυριακή

Ανεμοι 10 μποφόρ και βροχές ως την Κυριακή/Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κακοκαιρία «Ξενοφών» συνεχίζει να πλήττει τη χώρα, με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους που φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ, βροχές και καταιγίδες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, από σήμερα, Πέμπτη, έως και την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Πέμπτη (27-09-2018):
Α. Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7-9 μποφόρ που πνέουν στο βόρειο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ) τοπικά στο Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο, σταδιακά μέχρι το βράδυ θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση από βορρά προς νότο, αλλά στα νότια πελάγη (νότιο Ιόνιο, θάλασσα Κυθήρων) θα διατηρηθεί η ένταση τους (9-10 μποφόρ).
Β. Από τις απογευματινές ώρες οι βροχές που σημειώνονται στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην ανατολικη και νότια Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και την Κρήτη οπου τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Την Παρασκευή (28-09-2018):
Α. Βροχές και καταιγίδες κατα τόπους ισχυρπές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο , την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια) και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και προς το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομενης της Αττικής) και Την Εύβοια.
Β. Οι άνεμοι θα πνέουν απο ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως στο Αιγαίο 6-7 και το πρωί τοπικά 8 μποφορ, και στο ιονιο 8 με 9 και το Πρωι τοπικα 10. Βαθμιαια μεχρι το βραδυ θα εξασθενησουν και θα Πνεουν με ενταση στο Ιονιο 6-7 και στο Αιγαιο 5-6 μποφορ.

Το Σάββατο (29-09-2018):
Σώμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν, με κυρια χαρακτηριστικά:
Α. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοποννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
Β. Τη σταδιακή επικράτηση νότιων ανέμων, οι οποίοι στο νότιο Ιόνιο μεχρι το μεσημερι θα φτάσουν τα 8-9 μποφορ.

Την Κυριακή (30-09-2018):
Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναφέρθηκαν στη παράγραφο 3 θα επηρεάσουν την κεντρική και νότια χώρα.
Β. Νότιοι άνεμοι, πολύ θυελλώδεις και πιθανώς σε επίπεδο θύελλας (9-10 μποφόρ) θα πνέουν στα νότια πελάγη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ