Μειώθηκαν 10,7% τα φορτία που διακινήθηκαν οδικώς στην Ελλάδα το α' τρίμηνο - iefimerida.gr

Μειώθηκαν 10,7% τα φορτία που διακινήθηκαν οδικώς στην Ελλάδα το α' τρίμηνο

Φορτηγά/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mείωση 10,7% σημείωσε το α' τρίμηνο εφέτος το βάρος των φορτίων/εμπορευμάτων που διακινήθηκαν με φορτηγά οχήματα ταξινομημένα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

Ειδικότερα, το βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν με φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών ανήλθε σε 85.215,85 χιλιάδες τόνους έναντι 95.397,29 χιλ. τόνων το α' τρίμηνο του 2017. Τα τονοχιλιόμετρα ανήλθαν σε 7.129.808,04 χιλ. σημειώνοντας μείωση 7,6% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2017 οπότε είχαν ανέλθει σε 7.713.498,76 χιλ.

Σε ό,τι αφορά στον τύπο φορτίου (είδος συσκευασίας μεταφοράς εμπορευμάτων), από την άποψη του βάρους των μεταφερθέντων φορτίων, παρατηρήθηκε αύξηση 26% στην κατηγορία «Λοιπές κατηγορίες συσκευασίας». Η σημαντικότερη μείωση σε απόλυτα μεγέθη παρουσιάστηκε στην κατηγορία «Στερεά χύμα», κατά 11,3%.

Οι μεταφορές με τόπο φόρτωσης στην Ελλάδα σημείωσαν μείωση κατά 11%, ενώ οι μεταφορές με τόπο φόρτωσης εκτός Ελλάδος αυξήθηκαν κατά 19,7%.

Από την άποψη του βάρους των φορτίων και των διανυθέντων τονοχιλιομέτρων ποσοστό 49,7% των φορτώσεων πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, σημειώνοντας μείωση 8,2%.

Οι πιο σημαντικές μεταβολές σε απόλυτα μεγέθη σημειώθηκαν στην Κεντρική Ελλάδα (-39,3%) και την Αττική (+12,8%).

Από την άποψη του βάρους των φορτίων και των διανυθέντων τονοχιλιομέτρων, οι περισσότερες εκφορτώσεις (ποσοστό 49,1%) πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, σημειώνοντας μείωση 8%.

Οι πιο σημαντικές μεταβολές σε απόλυτα μεγέθη σημειώθηκαν στην Κεντρική Ελλάδα (-39,8%) και την Αττική (+14,1%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΣΤΑΤ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ