ΣΥΡΙΖΑ: Το 2018 ήταν μια ακόμη χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Το 2018 ήταν μια ακόμη χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό

τουρίστες στην Αθήνα/Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το 2018 επιβεβαιώνεται ως μια ακόμη χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία καταγράφηκε θετική ανάπτυξη σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, καθώς σημειώθηκε άνοδος τόσο στην επισκεψιμότητα, όσο και στα έσοδα συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα η Αθήνα, απέσπασαν φέτος διεθνείς διακρίσεις για την τουριστική ανάδειξη των νησιών του Αργοσαρωνικού και των μνημείων της πρωτεύουσας, τα οποία και πιστοποιούν την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και επιβράβευση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη της Αττικής».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, και σημειώνει ότι «ο τουρισμός κατέχει σταθερά ποσοστό άνω του 20% του ΑΕΠ, εξασφαλίζοντας κέρδη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και αποτελώντας πλέον έναν τομέα οικονομικής και εργασιακής δραστηριότητας που επανέρχεται στην κανονικότητα. Οι εργαζόμενοι στην τουριστική βιομηχανία θα είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από την επαναφορά των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων, καθώς και από την κατάργηση του κατώτατου μισθού».

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής μιας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης ο τομέας του τουρισμού μπορεί και πρέπει να εμφανίσει πιο δυναμικά αποτελέσματα, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο και αναδεικνύοντας προνομιακούς, θεματικούς τομείς του τουρισμού της χώρας μας όπως τον θαλάσσιο, τον θρησκευτικό, τον ιατρικό, τον αθλητικό και άλλους.

Παράλληλα, η θέσπιση μέτρων για την προώθηση των συνεργειών με τους τομείς του πολιτισμού και της αγροτοδιατροφής, θα αποτελέσει πόλο έλξης για νέες επενδύσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και πηγές εσόδων ενώ θα ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν και να καινοτομήσουν στον τομέα αυτό. Χρέος όλων μας είναι να υπάρξει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο ώστε η διάχυση των παραπάνω στις τοπικές κοινωνίες, να γίνεται με γνώμονα όχι μόνο το κέρδος, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων της χώρας» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ