NBC για Ζακ Κωστόπουλο: Ενας γκέι ακτιβιστής πεθαίνει στην Αθήνα μετά από χτυπήματα σε δημόσιο χώρο - iefimerida.gr

NBC για Ζακ Κωστόπουλο: Ενας γκέι ακτιβιστής πεθαίνει στην Αθήνα μετά από χτυπήματα σε δημόσιο χώρο

Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος. Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέμα ακόμη και στον διεθνή Τύπο έχει γίνει ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου.

To NBC News περιγράφοντας τον Ζακ ως έναν 33χρονο ακτιβιστή της LGBTQ κοινότητας και drag performer, αναφέρει όλο το τραγικό περιστατικό που οδήγησε στον θάνατό του.

Επικαλούμενο την Καθημερινή, αναφέρει τις δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα ο Νίκος Καλογριάς, ένας από τους ιατροδικαστές όπου δήλωσε: «Το σώμα δεν υπέστη τραυματισμούς που δικαιολογούν τον θάνατο. Έχει κάποιους μώλωπες στο σώμα του – μικρούς τραυματισμούς που από μόνοι τους δεν προκαλούν θάνατο – συνεπώς συνεχίζουμε με περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις».

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο ιδιοκτήτης μιας κοντινής επιχείρησης συνελήφθησαν και σήμερα αφέθηκε ελεύθερος ο πρώτος. Σύμφωνα το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, οι δύο άνδρες διακρίνονται να κλωτσάνε τον Κωστόπουλο.

Και το άρθρο του NBC συνεχίζει:

Τα αρχικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι και προσπαθούσε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο, ένας ισχυρισμός που βρίσκει αντίθετους τους υποστηρικτές του.

Μέσα από δημοσίευσή του στο Facebook, ο Έλληνας ακτιβιστής της LGBTQ κοινότητας, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ισχυρίστηκε πως ο Κωστόπουλος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο αναζητώντας καταφύγιο μετά από έναν καβγά που ξέσπασε σε ένα καφέ όπου καθόταν.

Σε συνέντευξή της στο κανάλι OmniaTV, η Άννα Παπαρούσσου, δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, φάνηκε να επιβεβαιώνει πως η επίθεση καταγράφηκε σε κάμερα και να πιστώνει το πλάνο πως έφερε την επίθεση στο φως της δημοσιότητας.

«Αν δεν υπήρχε το βίντεο, η υπόθεση θα μπορούσε να έχει κλείσει χωρίς περαιτέρω έρευνα» σύμφωνα με την Παπαρούσσου. Όπως δήλωσε στo Omnia TV κανένας μάρτυρας δεν είναι πρόθυμος να καταθέσει.

Τέλος το NBC News αναφέρει πως η σελίδα του στο Facebook έχει μετατραπεί σε χώρο μνήμης, με τους υποστηρικτές του να μοιράζονται λόγια αγάπης και θυμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ