Κέικ με γιαούρτι και φυστίκια - iefimerida.gr

Κέικ με γιαούρτι και φυστίκια

Από το βιβλίο The Lebanese Kitchen
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ίσως το πιο γνωστό λιβανέζικο γλυκό. «Comfort» για τον χειμώνα, όμως το γιαούρτι μας θυμίζει κάτι από καλοκαίρι.

Μπορείτε να το σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι στο πλάι.

Για ένα στρογγυλό ταψί 20 εκατοστών:

  • 300 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1,5 κ.σ. μπέκιν πάουντερ
  • 150 ml γιαούρτι
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 βανίλια (ή 1 λουβί αν το έχετε)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Κέικ με γιαούρτι και φυστίκια | iefimerida.gr 0

Eκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί 20 εκ.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε την ψιλή ζάχαρη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ρίξτε μέσα το γιαούρτι και το λάδι. Ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε όλα τα υλικά για λίγα λεπτά.
  • Προσθέστε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα φιστίκια. Ανακατέψτε όλα τα υλικά.
  • Με ένα κουτάλι απλώστε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα πριν το βγάλετε από το ταψί.
  • Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα. Αν θέλετε, και με μερικά φιστίκια Αιγίνης.

Από το βιβλίο The Lebanese Kitchen, εκδ. Phaidon

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ