Η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τις εξαγγελίες Καλογήρου-Μητσοτάκη για κατάργηση αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους - iefimerida.gr

Η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τις εξαγγελίες Καλογήρου-Μητσοτάκη για κατάργηση αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει «τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, που προκλήθηκαν μετά τις συλλήψεις δημοσιογράφων και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που έθετε το θέμα».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για επιβεβλημένη μεταρρύθμιση προς το συμφέρον της ελευθεροτυπίας και της ενημέρωσης των πολιτών. Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει, δημοσιογραφία υπό την απειλή άμεσης σύλληψης και δίκης δεν μπορεί να υπηρετήσει ούτε τον σκοπό της, ούτε τον θεσμικό της ρόλο».

Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ζητεί, ενόψει της νομοθετικής μεταρρύθμισης προς την ορθή κατεύθυνση, «στενή διαβούλευση με τις δημοσιογραφικές οργανώσεις και διακομματική συναίνεση, ώστε παρωχημένες και αχρείαστες πρακτικές να μην επαναληφθούν στο μέλλον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ