Τσίπρας-Μοράλες: Συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς ανά τον κόσμο - iefimerida.gr

Τσίπρας-Μοράλες: Συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς ανά τον κόσμο

Από παλιότερο τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Εβο Μοράλες / Φωτογραφία: Eurokinissi

Στη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς ανά τον κόσμο αλλά και την συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων επέμεινε ο Ελληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις στις οποίες όπως είπε οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, οφείλουν να αντιμετωπίσουν προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων. Οι αναφορές Τσίπρα έρχονται λίγο πριν την ομιλία της Φώφης Γεννηματά σε ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη οι οποίες επίσης πιέζουν για σύγκλιση ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε όλη την ατζέντα της κυβέρνησής του αναφερόμενος εκτενώς στην μεγάλη προσπάθεια και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, ο οποίος μετά από μια σκληρή περίοδο λιτότητας πλέον, έχει ξανά τη δύναμη και το όραμα να σχεδιάσει το μέλλον της χώρας. Τόνισε την ανάγκη να μπουν ξανά στο προσκήνιο τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, κάνοντας αναφορά στις μεταρρυθμίσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του κατώτατου για τους νέους και την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη επαναθεμελίωσης των βασικών πυλώνων του κοινωνικού κράτους και ιδιαιτέρως στο κομμάτι που αφορά την προστασία των πλέον αδύναμων. Φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στην Υγεία, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση οικονομικής ανάκαμψης και προσανατολίζεται σε ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης με προστασία των δικαιωμάτων, στήριξη της εργασίας και ουσιαστικό προσανατολισμό σε παραγωγικές επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας.

Μάλιστα ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κοινή δράση για τη δημιουργία ενός φόρουμ διαλόγου ανάμεσα στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο που θα ενισχύσουν την αριστερά να δώσει πειστικές απαντήσεις και όραμα στα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπεί και να μην επιτρέπει στην ακροδεξιά να έχει πρόσβαση σε λαϊκά στρώματα προς όφελος του μισαλλόδοξου και βάρβαρου σχεδίου της.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τον Βολιβιανό πρόεδρο υποσχέθηκε να εργαστεί για την επιτυχία της συνόδου ΕΕ-Λατινικής Αμερικής, ενώ αποδέχτηκε και επίσημη πρόσκληση να επισκεφτεί την Βολιβία το ερχόμενο έτος ενώ προσκάλεσε και τον Έβο Μοράλες στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ΚΙΝΑΛ Εβο Μοράλες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ