Πουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Οι δήμαρχοι απογοητεύτηκαν από τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Πουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Οι δήμαρχοι απογοητεύτηκαν από τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Κ. Πουλάκης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άγνοια στην προσπάθεια να εφαρμόσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μιλώντας στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» για τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Με την εξαγγελία του στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης «πρέπει να είναι άσχετος, να μην γνωρίζει καθόλου το θέμα» είπε ο κ. Πουλάκης, επαναλαμβάνοντας ότι «υπάρχουν τέσσερα μεγάλα προβλήματα, για τα οποία έδειξε άγνοια αυτός ή αυτοί που τον συμβούλευσαν να κάνει την εξαγγελία του μέτρου, που μετά προσπαθούν να συμμαζέψουν, αλλά είναι ασυμμάζευτα».

Ο κ. Πουλάκης αναφέρθηκε σε συνταγματικό πρόβλημα, καθώς η φορολογία και η είσπραξη είναι στον σκληρό πυρήνα της κρατικής πολιτικής και δεν μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε και ιδίως στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εξάλλου, όπως σημείωσε, ακόμη και αν γίνει συνταγματική αναθεώρηση, η ΤΑ δεν έχει τον μηχανισμό για να κάνει την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ.

Ο γγ έκανε λόγο για διαχωρισμό των δήμων σε πλούσιους και φτωχούς και υπογράμμισε ότι «τουλάχιστον 250 από τους 325 δήμους δεν θα μπορούν να ζήσουν με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τις κατοικίες και θα αναγκαστούν είτε να μειώσουν όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες, είτε να αυξήσουν τον "δημοτικό ΕΝΦΙΑ". Έτσι, κάποιος σε απομακρυσμένο χωριό θα πληρώνει δυσανάλογα περισσότερο ΕΝΦΙΑ από ότι στους πλούσιους δήμους».

Τόνισε δε, ότι κατά τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τους δημάρχους «που είναι στην ηγεσία της ΚΕΔΕ, στην πλειοψηφία τους προσκείμενοι στην ΝΔ», «έφυγαν απογοητευμένοι γιατί δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγε ο κ. Μητσοτάκης».

«Είναι σαφές ότι προσπαθεί να περάσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική από πάνω μέχρι κάτω ο κ. Μητσοτάκης» είπε και πρόσθεσε: «χρειάζεται όμως και το στοιχείο της γνώσης, αυτή την νεοφιλελεύθερη πολιτική να προσπαθήσει να την περάσει χωρίς να βάζει μόνος του τρικλοποδιές και προβλήματα με ανεφάρμοστες πολιτικές».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ