Τα «καρφιά» του Ερντογάν για τον Τραμπ στον ΟΗΕ -Συναντήθηκαν στα παρασκήνια [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Τα «καρφιά» του Ερντογάν για τον Τραμπ στον ΟΗΕ -Συναντήθηκαν στα παρασκήνια [εικόνες & βίντεο]

Το τετ α τε του Ερντογάν με τον Τραμπ/ Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα βέλη του κατά των ΗΠΑ εκτόξευσε ο Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, γεγονός που επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την ένταση στις σχέσεις της Αγκυρας με την Ουάσινγκτον.

Χωρίς να κατονομάσει τις ΗΠΑ, ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε τις χώρες που χρησιμοποιούν τη ρητορική των απειλών και που παραβλέπουν την ιστορία των διμερών σχέσεων. «Κανένας από εμάς δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην αυθαίρετη ακύρωση εμπορικών συμφωνιών και τη χρήση των οικονομικών κυρώσεων ως όπλα», τόνισε ο Ερντογάν. «Κάποιες χώρες επιχειρούν επίμονα να προκαλέσουν το χάος Εμείς είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις», υπογράμμισε.

Η αποχώρηση από την ομιλία

Πάντως, αρκετοί παρατήρησαν ότι ο Ερντογάν αποχώρησε από την αίθουσα, την ώρα που ήταν στο βήμα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, χρήστες των social media σχολίασαν ότι ο Τούρκος πρόεδρος έφυγε επιδεικτικά, ακριβώς για να μην ακούσει τον Αμερικανό πρόεδρο. Ομως, όπως φαίνεται αυτό έγινε επειδή άλλαξε η σειρά των ομιλητών και ο Ερντογάν θα ήταν ο επόμενος που θα μιλούσε στη γενική συνέλευση και έτσι αποχώρησε για να προετοιμαστεί.

Συναντήθηκαν στα παρασκήνια

Οι δύο ηγέτες πάντως είχαν ένα σύντομο τετ α τετ στα παρασκήνια και έδωσαν τα χέρια, αλλά δεν είχαν εκτενείς συνομιλίες. Αυτή ήταν η πρώτη τους συνάντηση από τη στιγμή που προκλήθηκε ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Αγκυρας, με αφορμή την κράτηση του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον στην Τουρκία.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Twitter συνεργάτης του Ερντογάν, ο Τραμπ συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μελάνια στο τετ α τετ με τον Τούρκο πρόεδρο, του δίνει το χέρι του και τον ακουμπά στον ώμο. Ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για μία σύντομη και εγκάρδια επαφή.

Cumhurbaşkanımız Sayın @RT_Erdogan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitapları öncesinde ABD Başkanı Donald Trump ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi. pic.twitter.com/nM2BBfYnDM

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Ταγίπ Ερντογάν ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ