Αργεντινή: Παραιτήθηκε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας -Εμεινε μόλις 3 μήνες στη θέση - iefimerida.gr

Αργεντινή: Παραιτήθηκε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας -Εμεινε μόλις 3 μήνες στη θέση

Ο Λούις Καπούτο/ Φωτογραφία: AP/ Jose Luis Magana
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας, Μαουρίσιο Μάκρι.

Ο Λούις Καπούτο έμεινε μόλις τρεις μήνες στη θέση και επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του, που ήρθε εν μέσω των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ για μία νέα συμφωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νομισματική κρίση.

Η παραίτησή του θεωρείται πλήγμα για τις προσπάθειες του Μάκρι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Αργεντινή. «Αυτή η παραίτηση γίνεται για προσωπικούς λόγους, με την πεποίθηση ότι μία νέα συμφωνία με το ΔΝΤ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική, οικονομική, νομισματική και συναλλαγματική κατάσταση», ανέφερε ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.

Ο Καπούτο, πρώην υπουργός Οικονομικών, ανέλαβε διοικητής της κεντρικής τράπεζας μόλις τον περασμένο Ιούνιο. Τότε, η τοποθέτησή του είχε κάνει αρκετούς να αμφισβητήσουν κατά πόσο η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ