Η πριγκίπισσα Αννα εξηγεί γιατί δεν κάνει χειραψίες με το κοινό [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η πριγκίπισσα Αννα εξηγεί γιατί δεν κάνει χειραψίες με το κοινό [εικόνες & βίντεο]

Η πριγκίπισσα Άννα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, αρνείται να κάνει χειραψία με τα πλήθη κατά τη διάρκεια των δημόσιων εμφανίσεών της και μόλις αποκάλυψε τον λόγο.

Η 68χρονη πριγκίπισσα, είπε πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας «ποτέ δεν έκαναν χειραψία» παλαιότερα καθώς «η θεωρία ήταν πως δεν μπορούσαν να χαιρετήσεις όλους τους ανθρώπους» - ένα έθιμο που η ίδια δεν λέει να εγκαταλείψει.

Ωστόσο, η βασίλισσα άρχισε να χαιρετά μέλη του κοινού κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας – συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα, του δούκα και της δούκισσας του Κέμπριτζ και του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, ακολούθησαν στη συνέχεια.

Στο νέο ντοκιμαντέρ για την βασίλισσα, η Άννα παραδέχεται ότι δυσκολεύεται να μιλήσει με τα πλήθη λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας. Όπως εξήγησε: «Παλαιότερα σου μιλούσαν οι άνθρωποι, τώρα δεν το κάνουν. Τα τηλέφωνα είναι αρκετά κακά, αλλά τα iPads- δεν μπορείς ούτε να δεις τα κεφάλια τους. Δεν έχεις ιδέα σε ποιον μιλάς. Κι εγώ, σε αυτές τις περιπτώσεις, είτε τους αγνοώ, είτε απλά τους λέω: ‘Κοίτα, αν θέλεις να με ρωτήσει κάτι, σου προτείνω να το κατεβάσεις αυτό’. Είναι περίεργο. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι βιώνουν αυτό το συμβάν παρά μόνο αν έχουν τραβήξει και μια φωτογραφία».

Συζητώντας γιατί δεν κάνει χειραψίες με το κοινό κατά τη διάρκεια επίσημων εμφανίσεων, η πριγκίπισσα Άννα είπε: «Ποτέ δεν κάναμε χειραψίες. Η θεωρία ήταν ότι δεν μπορούσες να κάνεις χειραψία με όλους, οπότε δεν ξεκινούσες καν. Εγώ κόλλησα με αυτό, αλλά παρατήρησα ότι οι άλλοι δεν το κάνουν. Δεν μπορώ να πω ότι είναι λάθος, αλλά νομίζω ότι η αρχική ιδέα ήταν πως προφανώς και ήταν παράλογο να αρχίσεις να κάνεις χειραψίες».

Η πριγκίπισσα Άννα μιλά για την βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο νέο ντοκιμαντέρ, το οποίο θα παιχτεί σήμερα στο ITV στο Ηνωμένο Βασίλειο και την 1η Οκτωβρίου στο HBO στις ΗΠΑ.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ