Σκουρλέτης και Φίλης προειδοποιούν τον Καμμένο: Μη βάλεις τρικλοποδιά στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Σκουρλέτης και Φίλης προειδοποιούν τον Καμμένο: Μη βάλεις τρικλοποδιά στην κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι θα ήταν υπονομευτικό και τρικλοποδιά, αν ο κ. Καμμένος, με αφορμή το Σκοπιανό, δημιουργούσε πρόβλημα στην κυβερνητική σταθερότητα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, αν και δύσκολο, θα μπορούσε να επιδιωχθεί μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία, επεσήμανε.


Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των συντάξεων είπε ότι αυτές δεν θα περικοπούν και θα το γνωρίζουμε νωρίτερα του Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, ενώ απέκλεισε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον προσεχή Φεβρουάριο.


Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.
Στην ερώτηση για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «το σίγουρο ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο το φθινόπωρο του 2019. Δεν αποκλείω να γίνουν νωρίτερα. Εξαρτάται από το ξεδίπλωμα ενός προγραμματισμού της κυβέρνησης που αφορά στην ενίσχυση των μεσαίων τάξεων».

Με αφορμή τα όσα υποστηρίζει ο κ. Καμμένος ότι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ όταν έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή, ο κ. Φίλης είπε ότι «δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας».

«Ο κ. Καμμένος ψήφισε μια κυβέρνηση της οποίας είναι διακεκριμένο μέλος που στις προγραμματικές δηλώσεις είχε την επίλυση του Μακεδονικού» συμπλήρωσε ο κ. Φίλης και αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «δικαιούται να πει την άποψη του με τρόπο που να μη δημιoυργεί μείζονα κρίση κυρίως για την οικονομία αλλά και για την πολιτική».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια πολτιτικής αστάθειας στη χώρα μας» πρόσθεσε με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την εκτίμησή του «βεβαιώς υπάρχει πλειοψηφία για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλη και πιστεύω ότι μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Αυτό που ενδιαφέρει μέχρι τις εκλογές είναι να έχουμε μια ενίσχυση της οικονομίας».

Δεν ήταν άμυνα αλλά αυτοδικία» δήλωσε ο κ. Φίλης για όσα συνέβησαν στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας με τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο και τον 73χρονο κοσμηματοπώλη.
«Στην Ομόνοια είδαμε ένα φαινόμενο κοινωνικού αυτοματισμού. Δεν ήταν άμυνα, ήταν αυτοδικία. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα γιατί είναι το υπόβαθρο σε αυτή τη μεταβατική περίοδο που ζούμε που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές συμπεριφορές ακροδεξιάς κατεύθυνσης» είπε ο κ. Φίλης.
«Ο νόμος εφαρμόζεται ως νόμος ως συντεταγμένη πολιτεία δεν εφαρμόζεται ως αυτοδικία» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «η ΝΔ δεν θέτει θέμα ασφάλειας αλλά ανελευθερίας».

Όσον αφορά το θέμα των συντάξεων ο Νίκος Φίλης είπε ότι «με έντιμο τρόπο δίνει η κυβέρνηση μια μάχη για να μην εφαρμοστεί μια δέσμευση που έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν ο ψηφισμένος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νόμος για μείωση των συντάξεων θα πρέπει να καταργηθεί, ο κ. Φίλης σχολίασε ότι «νόμος που δεν καταργείται, εφαρμόζεται». Ωστόσο, ο πρώην υπουργός είπε ότι «τώρα που θα κατατεθεί το προσχέδιο του προυπολιγμοσύ αφού δεν έχει καταργηθεί ο νόμος είναι λογικό η κυβέρνηση να δεσμεύεται από τις περικοπές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Φίλης Σκουρλέτης Καμμένος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ