Πολιτική κρίση στη Σουηδία: Eχασε την ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν - iefimerida.gr

Πολιτική κρίση στη Σουηδία: Eχασε την ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν

O Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Σουηδίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν έχασε σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο της χώρας του, εξέλιξη που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από το πόστο του.

Οι ψηφοφόροι δεν έδωσαν σε κανένα κόμμα την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου, με το κεντροαριστερό μπλοκ του Σοσιαλδημοκράτη Λεβέν να εξασφαλίζει 144 έδρες, μία περισσότερη από τους κεντροδεξιούς αντιπάλους του, τη Συμμαχία.
Οι ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες, που τάσσονται κατά της μετανάστευσης, με 62 έδρες συντάχθηκαν με τη Συμμαχία και ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσης του Λεβέν κατά την σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά παραμένει αβέβαιο αν θα υποστήριξουν μια κυβέρνηση της Συμμαχίας.

«Οι ψηφοφόροι θέλουν μια άλλη κυβέρνηση», είπε ο ηγέτης του ακροδεξιού SD, Τζίμι Οκεσόν απευθυνόμενος στους βουλευτές στη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Ο Λεβέν αναμένεται να παραμείνει επικεφαλής μιας μεταβατικής κυβέρνησης όσο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βουλής, Αντρέας Νορλέν από το κόμμα των Μετριοπαθών θα αναζητεί άλλο κόμμα σε μια προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Ωστόσο, οι Μετροπαθείς και οι εταίροι τους στην κεντροδεξιά Συμμαχία αρνούνται μέχρι στιγμής να συνάψουν συνασπισμό τους τους ακροδεξιούς.

Ο πρόεδρος της Βουλής έχει τέσσερις ευκαιρίες να βρει μια νέα κυβέρνηση, και αν παραμείνει το αδιέξοδο, η Σουηδία θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ