Τροπολογία από το ΚΙΝΑΛ για τη μη παραχώρηση ιστορικών μνημείων στο Υπερταμείο - iefimerida.gr

Τροπολογία από το ΚΙΝΑΛ για τη μη παραχώρηση ιστορικών μνημείων στο Υπερταμείο

Τροπολογία από το ΚΙΝΑΛ / Φωτογραφία: EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομοθετική πρωτοβουλία ανέλαβε η δημοκρατική συμπαράταξη για να καταργηθεί το ΦΕΚ με το οποίο αρχαιολογικοί χώροι κι άλλα ακίνητα του Δημοσίου μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο.

Με τροπολογία που υπογράφουν οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου ζητείται για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας περιουσίας η κατάργηση των σχετικών ΦΕΚ με τα οποία μεταβιβάστηκαν τα 10.119 ακίνητα κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου στην ΕΤΑΔ ΑΕ.

Ο κ. Κουτσούκος μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και εξηγώντας την τροπολογία που κατέθεσαν οι δύο βουλευτές έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου οικονομικών και ανέφερε ότι η εκχώρηση των ακινήτων έγινε κατά παράβαση του νόμου.

Το άρθρο 209 του νόμου για το Υπερταμείο προβλέπει προθεσμία 60 ημερών από την υποβολή του αιτήματος για εκχώρηση ακινήτων. Το αίτημα του Υπερταμείου έγινε 14 Ιουνίου, 5 ημέρες μετά το Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής το εγκρίνει και την επόμενη εν κρυπτώ ο κ. Τσακαλώτος την υπέγραψε χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των ακινήτων».
Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών για τα κεντρικά αποθετήρια τίτλων και την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε διατάξεις οδηγίας της ευρωπαΐκής ένωσης το οποίο σήμερα ξεκίνησε να συζητείται στην επιτροπή της Βουλής.

Η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απαντώντας στους βουλευτές της δημοκρατικής συμπαράταξης και στην τροπολογία που κατέθεσαν ανέφερε οτι δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταβίβασης αρχαιολογικών χώρων και ότι το σύνολο των ακινήτων που έχουν μεταβιβαστεί θα επανελεγχθεί:

«Όλα αυτά είναι ειδικές κατηγορίες και εξαιρούνται εκ των πραγμάτων. Δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης. Το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί και σε αυτό δεν χωρούν παρερμηνείες . Οι μόνες μεταβιβάσεις αρχαιολογικών χώρων είναι εκείνες που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Τα κτήρια της Πλάκας και το κτήριο το οποίο στεγάζεται το κτήριο του Υπ.Πολιτισμού. Έχουν παραχωρηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ. Δεν υπάρχει μεταβίβαση θα την εξετάσουμε στο επόμενο διάστημα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙΝΑΛ τροπολογία υπερταμειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ