Αζια Αρτζέντο: Δεν σκότωσα εγώ τον Αντονι Μπουρντέν -Τον απάτησα, κι αυτός με απατούσε - iefimerida.gr

Αζια Αρτζέντο: Δεν σκότωσα εγώ τον Αντονι Μπουρντέν -Τον απάτησα, κι αυτός με απατούσε

Ο Άντονι Μπουρντέν με την σύντροφό του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Άζια Αρτζέντο σπάει την σιωπή της και μιλά για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του συντρόφου της, Άντονι Μπουρντέν, περιγράφοντας την θλίψη της ενώ παραδέχτηκε πως τον απάτησε, λέγοντας πως «Με απάτησε κι αυτός».

Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που ο Μπουρντέν βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Kayserberg της Γαλλίας όπου κινηματογραφούσε ένα επεισόδιο της σειράς Parts Unknown του CNN.

Τώρα, σε αποκλειστική συνέντευξη στην DailyMail, η Ιταλίδα ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και ακτιβίστρια του κινήματος MeToo, θυμάται την στιγμή που ο άντρας που αγαπούσε αυτοκτόνησε.

Είπε πως οι κακές γλώσσες την κατηγόρησαν ότι οδήγησε τον εραστή της στην αυτοκτονία απατώντας τον, και αποκάλυψε αντ’ αυτού την αλήθεια της «ώριμης» σχέσης τους λέγοντας: «Με απάτησε κι αυτός. Δεν ήταν πρόβλημα αυτό για εμάς».

Η φωνή της ραγίζει από συγκίνηση, λέγοντας: «Οι άνθρωποι νομίζουν ότι τον δολοφόνησα. Λένε πως τον σκότωσα. Αλλά καταλαβαίνω ότι ο κόσμος πρέπει να βρει έναν λόγο. Θα ήθελα κι εγώ να βρω έναν λόγο. Αλλά δεν μπορώ. Ίσως να αισθανόμουν λίγη παρηγοριά στη σκέψη ότι μπορεί κάτι να συνέβη».

Η Άζια Αρτζέντο δεν μπορεί ακόμη να απαντήσει στο κυριότερο ερώτημα: «Γιατί;»

Φυσικά, οι καλοθελητές δεν άργησαν να συνδέσουν τα κενά με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Η Αρτζέντο έχει ήδη χαρακτηριστεί ως «δολοφόνος» από διαδικτυακά γκρουπ όπως «Δικαιοσύνη για τον Άντονι» - που δεν ήξεραν κανέναν από τους δύο προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη asiaargento (@asiaargento) στις 19 Ιούλ, 2018 στις 9:34 πμ PDT

Η Ιταλίδα ηθοποιός κατακρίθηκε επίσης από πολλούς που ισχυρίστηκαν ότι «δεν μοιάζει με γυναίκα που πενθεί» τον άνδρα «αγάπη μου, στήριγμά μου, προστάτη μου» όταν επέλεξε να επιστρέψει ως κριτής στην ιταλική εκδοχή του X-Factor λίγο μετά το θάνατο του Μπουρντέν.

Στην πραγματικότητα, όπως είπε η Αρτζέντο, την ημέρα μετά τον θάνατο του Μπουρντέν, είχε μία επιλογή: «Να πάει στη δουλειά, ή να μην σηκωθεί ποτέ ξανά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη asiaargento (@asiaargento) στις 22 Ιούν, 2018 στις 10:11 πμ PDT

Μέχρι σήμερα, αποδίδει την δουλειά της στο X- Factor ως σωτηρία της. Όπως είπε, «τις ώρες που βρισκόμουν στην σκηνή, απλά άκουγα μουσική, άκουγα αυτούς του καλλιτέχνες που ονειρεύονταν αυτή τη στιγμή και συγκεντρωνόμουν σε αυτό και όχι στην ραγισμένη καρδιά μου. Και δούλεψε. Κυριολεκτικά μου έσωσε τη ζωή και γι’ αυτό θα είμαι πάντα ευγνώμων».

Και προσθέτει: «Καταλαβαίνω πως οι άνθρωποι ήθελαν να με κατηγορήσουν επειδή ήταν τόσο αγαπητός και μπήκε στην καρδιά πολλώ ανθρώπων, μπήκε στη ζωή τους. Καταλαβαίνω, λοιπόν, πως κατά κάποιον τρόπο, θέλουν να με βλέπουν ως την κακιά. Αυτή που καταστρέφει».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη asiaargento (@asiaargento) στις 30 Μάι, 2018 στις 6:27 πμ PDT

Αλλά σύμφωνα με την Αρτζέντο, όσο αδιανόητη είναι η αυτοκτονία του Μπουρντέν, όσο κι αν προσπαθήσει να κατανοήσει τις κακιές γλώσσες, αυτό είναι σαν να παρανοεί κάποιος τη φύση της διετούς σχέσης τους:

«Ο Άντονι ήταν ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, ένας από τους πιο έξυπνους που γνώρισα –σοφός, θα έλεγα. Θέλουν οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι αυτοκτόνησε για κάτι τέτοιο; Κι αυτός με είχε απατήσει. Αυτό δεν ήταν πρόβλημα για εμάς. Ήταν ένας άνδρας που ταξίδευε 265 ημέρες τον χρόνο, κι όταν βρισκόμασταν, πραγματικά απολαμβάναμε ο ένας την συντροφιά του άλλου. Αλλά δεν ήμασταν παιδιά. Ήμασταν ώριμοι άνθρωποι. Ο Άντονι ήταν 62. Κι εγώ ήμουν 42. Είχαμε τη ζωή μας, είχαμε συζύγους, είχαμε παιδιά. Δεν μπορώ να σκεφτώ τον Άντονι ως κάποιον που θα έκανε μια τέτοια ακραία χειρονομία για κάτι τέτοιο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη asiaargento (@asiaargento) στις 27 Απρ, 2018 στις 4:24 πμ PDT

Ωστόσο, αν και δεν πιστεύει ότι ο θάνατος του Μπουρντέν ήταν δικό της λάθος, παραδέχεται πως παλεύει με την αίσθηση της ενοχής που νιώθουν πολλοί που έχουν χάσει κάποιον που αγαπούσαν, και μάλιστα, από αυτοκτονία: «Αυτό που με κάνει να νιώθω τόσο άσχημα είναι το γεγονός ότι είχε τόσο πόνο μέσα του και δεν τον μοιράστηκε. Δεν το είδα. Και γι’ αυτό θα νιώθω ένοχη για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Η Αρτζέντο αποκάλυψε πόσο κοντά ήταν ο Μπουρντέν με τα δύο παιδιά της – την 17χρονη κόρη της Άννα Λου, και τον 9χρονο Νικόλα – και μοιράστηκε φωτογραφίες του σεφ με τα παιδιά της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη asiaargento (@asiaargento) στις 25 Απρ, 2018 στις 10:10 πμ PDT

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τον διάσημο παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, η Ιταλίδα ηθοποιός ήταν μία από τις δυνατές υποστηρίκτριες του κινήματος MeToo.

Ο Μπουρντέν ήταν ο εραστής της και ο πολεμιστής της. Τον αποκαλούσε «δυνατό και ροκ» Και είπε: Με υπερασπίστηκε ενάντια σε όλους και όλα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη asiaargento (@asiaargento) στις 3 Φεβ, 2018 στις 4:03 πμ PST

Δεν φαντάστηκε ποτέ ότι θα την άφηνε τόσο μόνη και τόσο ξαφνικά. Η Αρτζέντο, μάλιστα, περιέγραψε την στιγμή που έμαθε για την αυτοκτονία του:

«Ήταν περίπου 12 η ώρα και ετοιμαζόμουν να πάω στο X-Factor όταν έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον μάνατζέρ του και ήταν πολύ σύντομο. Απλά μου είπε: ‘Ο Άντονι αυτοκτόνησε’. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Δεν μπορούσα να κλάψω στην αρχή. Και μετά άρχισα να ουρλιάζω. Ούρλιαζα με όλη μου την δύναμη. Ήμουν μόνη στην κρεβατοκάμαρά μου. Δεν μπορούσα καν να κλάψω και μετά βρέθηκα στο πάτωμα και η υπηρέτρια μπήκε μέσα και μου είπε ότι ήμουν καταστροφική. Και τότε άρχισα να κλαίω και δεν μπορούσα να σταματήσω. Και δεν μπορούσα να καταλάβω. Νόμιζα ότι δεν θα σηκωνόμουν ποτέ ξανά. Ένιωθα πως ήμουν στην άβυσσο και πως δεν υπήρχε πλέον άλλο φως. Δεν θα υπήρχε ποτέ ξανά φως».

Μετά το σοκ, ο πόνος έγινε θυμός – θυμός που ο Μπουρντέν που τον αγαπούσε τόσο η οικογένειά της, τους είχε «εγκαταλείψει»:

«Δεν ήξερα πως να το πω στον γιο μου επειδή γι’ αυτόν ο Άντονι ήταν ο καλύτερός του φίλος, όπως και της κόρης μου. Έτσι, η κατάθλιψη ήταν τόσο έντονη που νόμιζα ότι δεν θα έβγαινα ποτέ ξανά και έπειτα η αντίδρασή μου ήταν η οργή. Ο θυμός ήρθε επειδή αυτή η απελπισία δεν είχε τέλος. Και ήμουν θυμωμένη, ναι. Μαζί του επειδή μας εγκατέλειψε».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη asiaargento (@asiaargento) στις 28 Νοέ, 2017 στις 7:22 πμ PST

Αυτός ο θυμός την κράτησε ζωντανή, είπε, για λίγο. Της έδωσε ένα είδος δύναμης. Κι όπως λέει: «Αλλά τώρα έχει αντικατασταθεί από την απώλεια. Αυτή η τρύπα δεν θα μπορέσει να γεμίσει με τίποτα πια».

Και ξέρει ότι ποτέ δεν θα απαντήσει στην πιο σημαντική ερώτηση. Γιατί; Γιατί ο άνθρωπος που αγαπάς να αυτοκτονεί;

«Είναι αδιανόητο επειδή δεν υπάρχουν απαντήσεις. Δεν υπάρχει λόγος. Ήθελα κι εγώ, να βρω έναν λόγο – ότι θα μου είχε πει ‘Δεν είμαι καλά. Χρειάζομαι βοήθεια’. Μόνο μία φορά μου είχε πει ότι έκανε μαύρες σκέψεις».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη asiaargento (@asiaargento) στις 19 Νοέ, 2017 στις 4:44 πμ PST


«Μόλις δύο μήνες πριν, είχαμε την επέτειό μας και μου έγραψε: ‘Δύο χρόνια, ένα θαύμα, ένα δώρο, το καλύτερο που μου έχει συμβεί ποτέ’. Όταν συνέβη, ήμουν σοκαρισμένη. Είχα παραλύσει... Δεν ήθελα καν να διαβάσω τις λεπτομέρειες του θανάτου του. Φοβόμουν, φοβόμουν να μάθω».

Σήμερα, η Αρτζέντο προσπαθεί απλώς να συνεχίσει να αναπνέει. Ζει για τα παιδιά της - την 17χρονη κόρη της και τον γιο της ηλικίας εννέα ετών. Έχουν περάσει 3 μήνες από τον θανατό του και, όπως λέει, «Ακόμη κλαίμε κάθε μέρα. Νιώθω σαν να μην έχω δέρμα, σαν να είμαι ωμή. Οποιοσδήποτε με αγγίξει, θα με πονέσει – θα μπορούσα να σπάσω σε χίλια κομμάτια».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη asiaargento (@asiaargento) στις 10 Σεπ, 2017 στις 8:51 πμ PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ